Makroelementy i mikroelementy w: makaron, z Japonii, soba, produkt suchy
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Zboża i makarony
Makarony
makaron, z Japonii, soba, produkt suchy

makaron, z Japonii, soba, produkt suchy

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 336 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 35 mg4 %
Żelazo, Fe 2.7 mg15 %
Magnez, Mg 95 mg31 %
Fosfor, P 254 mg36 %
Potas, K 252 mg5 %
Sód, Na 792 mg53 %
Cynk, Zn 1.71 mg21 %
Miedź, Cu 0.23 mg26 %
Mangan, Mn 1.291 mg72 %
Selen, Se -
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 336 17%
Tłuszc. 0.71 g 1%
Węglo. 75 g 75%
Białko 14 g 14%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (84%)
  • Tłuszcz (1%)
  • Białko (16%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.