Białka w: frankfurterka, kiełbasa wołowa, po podgrzaniu
Aminokwasy: fenyloalanina, ilozeucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, tryptofan, walina
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Kiełbasy i mięsa mielone
Frankfurterki
frankfurterka, kiełbasa wołowa, po podgrzaniu

frankfurterka, kiełbasa wołowa, po podgrzaniu

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 326 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Kwas asparaginowy -
Alanina -
Histydyna -
Kwas glutaminowy -
Glicyna -
Hydroksyprolina -
Seryna -
Prolina -
Arginina -
Walina 0.624 g
Leucyna 1.02 g
Izoleucyna 0.596 g
Treonina 0.533 g
Lizyna 1.083 g
Metionina 0.327 g
Tyrozyna -
Fenyloalanina 0.5 g
Cystyna -
Tryptofan 0.125 g

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 326 16%
Tłuszc. 29 g 29%
Węglo. 3.8 g 4%
Białko 12 g 12%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (8%)
  • Tłuszcz (65%)
  • Białko (27%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.