Białka w: kamut, po obróbce termicznej
Aminokwasy: fenyloalanina, ilozeucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, tryptofan, walina
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Zboża i makarony
Kamut
kamut, po obróbce termicznej

kamut, po obróbce termicznej

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 146 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Kwas asparaginowy -
Alanina -
Histydyna -
Kwas glutaminowy -
Glicyna -
Hydroksyprolina -
Seryna -
Prolina -
Arginina -
Walina 0.301 g
Leucyna 0.488 g
Izoleucyna 0.248 g
Treonina 0.194 g
Lizyna 0.182 g
Metionina 0.11 g
Tyrozyna -
Fenyloalanina 0.339 g
Cystyna -
Tryptofan 0.057 g

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 146 7%
Tłuszc. 0.91 g 1%
Węglo. 30 g 30%
Białko 6.5 g 7%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (80%)
  • Tłuszcz (2%)
  • Białko (17%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.