Białka w: kurczak, podudzie, mięso ze skórą, smażony w panierce
Aminokwasy: fenyloalanina, ilozeucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, tryptofan, walina
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Drób
Kury
kurczak, podudzie, mięso ze skórą, smażony w panierce

kurczak, podudzie, mięso ze skórą, smażony w panierce

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 268 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Kwas asparaginowy -
Alanina -
Histydyna -
Kwas glutaminowy -
Glicyna -
Hydroksyprolina -
Seryna -
Prolina -
Arginina -
Walina 1.075 g
Leucyna 1.618 g
Izoleucyna 1.108 g
Treonina 0.903 g
Lizyna 1.74 g
Metionina 0.581 g
Tyrozyna -
Fenyloalanina 0.877 g
Cystyna -
Tryptofan 0.252 g

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 268 13%
Tłuszc. 16 g 16%
Węglo. 8.3 g 8%
Białko 22 g 22%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (18%)
  • Tłuszcz (35%)
  • Białko (48%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.