Białka w: makaron, z Japonii, soba, po obróbce termicznej
Aminokwasy: fenyloalanina, ilozeucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, tryptofan, walina
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Zboża i makarony
Makarony
makaron, z Japonii, soba, po obróbce termicznej

makaron, z Japonii, soba, po obróbce termicznej

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 99 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Kwas asparaginowy -
Alanina -
Histydyna -
Kwas glutaminowy -
Glicyna -
Hydroksyprolina -
Seryna -
Prolina -
Arginina -
Walina 0.249 g
Leucyna 0.33 g
Izoleucyna 0.195 g
Treonina 0.177 g
Lizyna 0.214 g
Metionina 0.072 g
Tyrozyna -
Fenyloalanina 0.217 g
Cystyna -
Tryptofan 0.072 g

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 99 5%
Tłuszc. 0.1 g <1%
Węglo. 21 g 21%
Białko 5.1 g 5%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (80%)
  • Tłuszcz (0%)
  • Białko (19%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.