Białka w: maślanka, z obniżoną zawartością tłuszczu
Aminokwasy: fenyloalanina, ilozeucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, tryptofan, walina
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Nabiał i jajka
Mleko
Maślanka
maślanka, z obniżoną zawartością tłuszczu

maślanka, z obniżoną zawartością tłuszczu

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 40 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Kwas asparaginowy -
Alanina -
Histydyna -
Kwas glutaminowy -
Glicyna -
Hydroksyprolina -
Seryna -
Prolina -
Arginina -
Walina 0.243 g
Leucyna 0.329 g
Izoleucyna 0.204 g
Treonina 0.158 g
Lizyna 0.277 g
Metionina 0.081 g
Tyrozyna -
Fenyloalanina 0.174 g
Cystyna -
Tryptofan 0.036 g

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 40 2%
Tłuszc. 0.88 g 1%
Węglo. 4.8 g 5%
Białko 3.3 g 3%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (53%)
  • Tłuszcz (10%)
  • Białko (37%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.