Białka w: wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, cała, bez kości, mięso chude, podgrzana, po upieczeniu
Aminokwasy: fenyloalanina, ilozeucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, tryptofan, walina
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, cała, bez kości, mięso chude, podgrzana, po upieczeniu

wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, cała, bez kości, mięso chude, podgrzana, po upieczeniu

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 113 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Kwas asparaginowy -
Alanina -
Histydyna -
Kwas glutaminowy -
Glicyna -
Hydroksyprolina -
Seryna -
Prolina -
Arginina -
Walina 1.041 g
Leucyna 1.648 g
Izoleucyna 0.929 g
Treonina 0.92 g
Lizyna 1.738 g
Metionina 0.492 g
Tyrozyna -
Fenyloalanina 0.823 g
Cystyna -
Tryptofan 0.193 g

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 113 6%
Tłuszc. 3 g 3%
Węglo. 0.84 g 1%
Białko 21 g 21%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (3%)
  • Tłuszcz (12%)
  • Białko (85%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.