Białka w: witlinek, różne gatunki, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu
Aminokwasy: fenyloalanina, ilozeucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, tryptofan, walina
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Witlinek
Ryby
witlinek, różne gatunki, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu

witlinek, różne gatunki, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu

100 g

Składniki odżywcze

w
gramach
  • gramach
  • x filet (72 g)

Kalorie: 116 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Kwas asparaginowy -
Alanina -
Histydyna -
Kwas glutaminowy -
Glicyna -
Hydroksyprolina -
Seryna -
Prolina -
Arginina -
Walina 1.21 g
Leucyna 1.908 g
Izoleucyna 1.082 g
Treonina 1.029 g
Lizyna 2.156 g
Metionina 0.695 g
Tyrozyna -
Fenyloalanina 0.917 g
Cystyna -
Tryptofan 0.263 g

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:
kobieta
  • kobieta
  • mężczyzna
  • w ciąży
  • matka karmiąca
 

Dodaj do kalkulatora kalorii:

gramach
  • gramach
  • x filet (72 g)

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 116 6%
Tłuszc. 1.7 g 2%
Węglo. 0 g <1%
Białko 23 g 23%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (7%)
  • Białko (93%)



Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.