Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kwiaty dyni, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 15 | 1.1 | 0.08 | 3.3 | - | - | - | - | - | - | - | 0.004 | 0.01 | 0.041 | - | 0 | 1040 | 0.018 | 0.032 | - | 0.05 | 0 | 5 | 0 | 0.04 | 41 | 37 | 0.88 | 25 | 34 | 106 | 6 | 0.1 | 0.1 | - | 0.7 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 134g | 20 | 1.5 | 0.11 | 4.4 | - | - | - | - | - | - | - | 0.0054 | 0.013 | 0.055 | - | 0 | 1394 | 0.024 | 0.043 | - | 0.067 | 0 | 6.7 | 0 | 0.054 | 55 | 50 | 1.2 | 34 | 46 | 142 | 8 | 0.13 | 0.13 | - | 0.94 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
liście dyni, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 19 | 3.2 | 0.4 | 2.3 | - | - | - | - | - | - | - | 0.022 | 0.052 | 0.21 | - | 0 | - | 0.094 | 0.13 | 0.042 | 0.21 | 0 | 11 | 0 | - | 36 | 39 | 2.2 | 38 | 104 | 436 | 11 | 0.2 | 0.13 | 0.36 | 0.9 | 0.16 | 0.041 | 0.18 | 0.054 | 0.2 | 0.16 | 0.32 | 0.17 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 39g | 7.4 | 1.2 | 0.16 | 0.91 | - | - | - | - | - | - | - | 0.0086 | 0.02 | 0.081 | - | 0 | - | 0.037 | 0.05 | 0.016 | 0.081 | 0 | 4.3 | 0 | - | 14 | 15 | 0.87 | 15 | 41 | 170 | 4.3 | 0.078 | 0.052 | 0.14 | 0.35 | 0.061 | 0.016 | 0.071 | 0.021 | 0.078 | 0.061 | 0.12 | 0.067 | Dodaj | |
liście dyni, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 21 | 2.7 | 0.22 | 3.4 | - | - | - | - | - | - | - | 0.012 | 0.029 | 0.11 | - | 0 | 960 | 0.068 | 0.14 | 0.042 | 0.2 | 0 | 1 | 0 | 0.96 | 25 | 43 | 3.2 | 38 | 79 | 438 | 8 | 0.2 | 0.13 | 0.36 | 0.9 | 0.14 | 0.035 | 0.16 | 0.047 | 0.17 | 0.14 | 0.27 | 0.15 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 71g | 15 | 1.9 | 0.16 | 2.4 | - | - | - | - | - | - | - | 0.0085 | 0.021 | 0.081 | - | 0 | 682 | 0.048 | 0.097 | 0.03 | 0.14 | 0 | 0.71 | 0 | 0.68 | 18 | 31 | 2.3 | 27 | 56 | 311 | 5.7 | 0.14 | 0.094 | 0.25 | 0.64 | 0.096 | 0.025 | 0.11 | 0.033 | 0.12 | 0.096 | 0.19 | 0.11 | Dodaj | |
liście dyni, po ugotowaniu, po odsączeniu, z solą | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 21 | 2.7 | 0.22 | 3.4 | - | - | - | - | - | - | - | 0.012 | 0.029 | 0.11 | - | 0 | 960 | 0.068 | 0.14 | 0.042 | 0.2 | 0 | 1 | 0 | 0.96 | 25 | 43 | 3.2 | 38 | 79 | 438 | 244 | 0.2 | 0.13 | 0.36 | 0.9 | 0.14 | 0.035 | 0.16 | 0.047 | 0.17 | 0.14 | 0.27 | 0.15 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 71g | 15 | 1.9 | 0.16 | 2.4 | - | - | - | - | - | - | - | 0.0085 | 0.021 | 0.081 | - | 0 | 682 | 0.048 | 0.097 | 0.03 | 0.14 | 0 | 0.71 | 0 | 0.68 | 18 | 31 | 2.3 | 27 | 56 | 311 | 173 | 0.14 | 0.094 | 0.25 | 0.64 | 0.096 | 0.025 | 0.11 | 0.033 | 0.12 | 0.096 | 0.19 | 0.11 | Dodaj | |
ogórek, obrane, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 12 | 0.59 | 0.16 | 2.2 | 0 | 0.63 | 0.75 | 0 | 0 | 0 | 0.08 | 0.003 | 0.002 | 0.013 | - | 0 | 31 | 0.031 | 0.025 | 0.24 | 0.051 | 0 | 3.2 | 0 | 0.03 | 14 | 14 | 0.22 | 12 | 21 | 136 | 2 | 0.17 | 0.071 | 0.073 | 0.1 | 0.012 | 0.007 | 0.012 | 0.012 | 0.025 | 0.012 | 0.025 | 0.031 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka (produkt pokrojony), 119g | 14 | 0.7 | 0.19 | 2.6 | 0 | 0.75 | 0.89 | 0 | 0 | 0 | 0.095 | 0.0036 | 0.0024 | 0.015 | - | 0 | 37 | 0.037 | 0.03 | 0.29 | 0.061 | 0 | 3.8 | 0 | 0.036 | 17 | 17 | 0.26 | 14 | 25 | 162 | 2.4 | 0.2 | 0.084 | 0.087 | 0.12 | 0.014 | 0.0083 | 0.014 | 0.014 | 0.03 | 0.014 | 0.03 | 0.037 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
średniej wielkości, 201g | 24 | 1.2 | 0.32 | 4.3 | 0 | 1.3 | 1.5 | 0 | 0 | 0 | 0.16 | 0.006 | 0.004 | 0.026 | - | 0 | 62 | 0.062 | 0.05 | 0.48 | 0.1 | 0 | 6.4 | 0 | 0.06 | 28 | 28 | 0.44 | 24 | 42 | 273 | 4 | 0.34 | 0.14 | 0.15 | 0.2 | 0.024 | 0.014 | 0.024 | 0.024 | 0.05 | 0.024 | 0.05 | 0.062 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kawałek, 7g | 0.84 | 0.041 | 0.011 | 0.15 | 0 | 0.044 | 0.053 | 0 | 0 | 0 | 0.0056 | ~0 | ~0 | ~0 | - | 0 | 2.2 | 0.0022 | 0.0018 | 0.017 | 0.0036 | 0 | 0.22 | 0 | 0.0021 | 0.98 | 0.98 | 0.015 | 0.84 | 1.5 | 9.5 | 0.14 | 0.012 | 0.005 | 0.0051 | 0.007 | ~0 | ~0 | ~0 | ~0 | 0.0018 | ~0 | 0.0018 | 0.0022 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »