Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
fasolnik chiński, dojrzałe ziarna, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 347 | 24 | 1.3 | 62 | - | - | - | - | - | - | - | 0.57 | 0.11 | 0.34 | - | 0 | - | 0.89 | 0.24 | 1.6 | 0.37 | 0 | 1.6 | 0 | - | 658 | 138 | 8.6 | 338 | 559 | 1157 | 17 | 3.5 | 0.88 | 1.6 | 8.2 | 0.93 | 0.3 | 1.2 | 0.35 | 1.6 | 0.99 | 1.9 | 1.4 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 167g | 579 | 41 | 2.2 | 103 | - | - | - | - | - | - | - | 0.94 | 0.19 | 0.57 | - | 0 | - | 1.5 | 0.39 | 2.6 | 0.62 | 0 | 2.7 | 0 | - | 1099 | 230 | 14 | 564 | 934 | 1932 | 28 | 5.8 | 1.5 | 2.7 | 14 | 1.5 | 0.5 | 1.9 | 0.58 | 2.7 | 1.7 | 3.1 | 2.4 | Dodaj | |
fasolnik chiński, dojrzałe ziarna, po ugotowaniu, bez soli | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 118 | 8.3 | 0.45 | 21 | - | - | - | - | - | - | - | 0.19 | 0.039 | 0.12 | - | 0 | - | 0.21 | 0.064 | 0.4 | 0.095 | 0 | 0.4 | 0 | - | 146 | 42 | 2.6 | 98 | 181 | 315 | 5 | 1.1 | 0.23 | 0.49 | 2.8 | 0.32 | 0.1 | 0.4 | 0.12 | 0.56 | 0.34 | 0.64 | 0.48 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 171g | 202 | 14 | 0.77 | 36 | - | - | - | - | - | - | - | 0.33 | 0.067 | 0.2 | - | 0 | - | 0.36 | 0.11 | 0.68 | 0.16 | 0 | 0.68 | 0 | - | 250 | 72 | 4.5 | 168 | 310 | 539 | 8.6 | 1.8 | 0.38 | 0.83 | 4.8 | 0.54 | 0.17 | 0.68 | 0.2 | 0.96 | 0.58 | 1.1 | 0.83 | Dodaj | |
Kiełki fasoli mung bonduelle | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 17 | 1 | 0.1 | 2.4 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 0 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 300 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
lablab, dojrzałe ziarna, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 344 | 24 | 1.7 | 61 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 0.29 | - | 0 | - | 1.1 | 0.14 | 1.2 | 0.16 | 0 | 0 | 0 | - | 23 | 130 | 5.1 | 283 | 372 | 1235 | 21 | 9.3 | 1.3 | 1.6 | 8.2 | 0.93 | 0.2 | 1.2 | 0.19 | 1.6 | 1.1 | 2 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 210g | 722 | 50 | 3.5 | 128 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 0.6 | - | 0 | - | 2.4 | 0.29 | 2.6 | 0.33 | 0 | 0 | 0 | - | 48 | 273 | 11 | 594 | 781 | 2594 | 44 | 20 | 2.8 | 3.3 | 17 | 1.9 | 0.42 | 2.6 | 0.4 | 3.4 | 2.4 | 4.3 | 2.5 | Dodaj | |
lablab, dojrzałe ziarna, po ugotowaniu, bez soli | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 117 | 8.1 | 0.58 | 21 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 0.099 | - | 0 | - | 0.27 | 0.037 | 0.32 | 0.037 | 0 | 0 | 0 | - | 4 | 40 | 4.6 | 82 | 120 | 337 | 7 | 2.9 | 0.34 | 0.48 | 2.8 | 0.32 | 0.068 | 0.42 | 0.065 | 0.56 | 0.39 | 0.69 | 0.41 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 194g | 227 | 16 | 1.1 | 40 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 0.19 | - | 0 | - | 0.52 | 0.072 | 0.61 | 0.072 | 0 | 0 | 0 | - | 7.8 | 78 | 8.9 | 159 | 233 | 654 | 14 | 5.5 | 0.66 | 0.94 | 5.4 | 0.61 | 0.13 | 0.82 | 0.13 | 1.1 | 0.76 | 1.3 | 0.8 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »