Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
fasola mung, dojrzałe ziarna, po ugotowaniu, bez soli | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 105 | 7 | 0.38 | 19 | - | - | - | - | - | - | - | 0.13 | 0.054 | 0.12 | - | 0 | 14 | 0.16 | 0.061 | 0.41 | 0.067 | 0 | 1 | 0 | 0.15 | 159 | 27 | 1.4 | 48 | 99 | 266 | 2 | 0.84 | 0.16 | 0.3 | 2.5 | 0.23 | 0.076 | 0.36 | 0.084 | 0.49 | 0.3 | 0.54 | 0.43 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 202g | 212 | 14 | 0.77 | 39 | - | - | - | - | - | - | - | 0.26 | 0.11 | 0.23 | - | 0 | 28 | 0.33 | 0.12 | 0.83 | 0.14 | 0 | 2 | 0 | 0.3 | 321 | 55 | 2.8 | 97 | 200 | 537 | 4 | 1.7 | 0.32 | 0.6 | 5.1 | 0.46 | 0.15 | 0.74 | 0.17 | 0.99 | 0.6 | 1.1 | 0.86 | Dodaj | |
fasola mung, dojrzałe ziarna, po ugotowaniu, z solą | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 105 | 7 | 0.38 | 19 | - | - | - | - | - | - | - | 0.13 | 0.054 | 0.12 | - | 0 | 14 | 0.16 | 0.061 | 0.41 | 0.067 | 0 | 1 | 0 | 0.15 | 159 | 27 | 1.4 | 48 | 99 | 266 | 238 | 0.84 | 0.16 | 0.3 | 2.5 | 0.23 | 0.076 | 0.36 | 0.084 | 0.49 | 0.3 | 0.54 | 0.43 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 202g | 212 | 14 | 0.77 | 39 | - | - | - | - | - | - | - | 0.26 | 0.11 | 0.23 | - | 0 | 28 | 0.33 | 0.12 | 0.83 | 0.14 | 0 | 2 | 0 | 0.3 | 321 | 55 | 2.8 | 97 | 200 | 537 | 481 | 1.7 | 0.32 | 0.6 | 5.1 | 0.46 | 0.15 | 0.74 | 0.17 | 0.99 | 0.6 | 1.1 | 0.86 | Dodaj | |
fasola mungo, dojrzałe ziarna, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 341 | 25 | 1.6 | 59 | - | - | - | - | - | - | - | 1.1 | 0.085 | 0.11 | - | 0 | - | 0.27 | 0.25 | 0.91 | 0.28 | 0 | 0 | 0 | - | 216 | 138 | 7.6 | 267 | 379 | 983 | 38 | 3.4 | 0.98 | 1.5 | 8.2 | 0.88 | 0.26 | 1.4 | 0.37 | 1.7 | 1.3 | 2.1 | 1.5 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 207g | 706 | 52 | 3.4 | 122 | - | - | - | - | - | - | - | 2.2 | 0.18 | 0.24 | - | 0 | - | 0.57 | 0.53 | 1.9 | 0.58 | 0 | 0 | 0 | - | 447 | 286 | 16 | 553 | 785 | 2035 | 79 | 6.9 | 2 | 3.2 | 17 | 1.8 | 0.54 | 2.9 | 0.76 | 3.5 | 2.7 | 4.3 | 3 | Dodaj | |
fasola mungo, dojrzałe ziarna, po ugotowaniu, bez soli | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 105 | 7.5 | 0.55 | 18 | - | - | - | - | - | - | - | 0.36 | 0.029 | 0.038 | - | 0 | 19 | 0.15 | 0.075 | 0.43 | 0.058 | 0 | 1 | 0 | 0.15 | 94 | 53 | 1.8 | 63 | 156 | 231 | 7 | 0.83 | 0.14 | 0.41 | 2.5 | 0.26 | 0.078 | 0.42 | 0.11 | 0.5 | 0.39 | 0.63 | 0.44 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 180g | 189 | 14 | 0.99 | 33 | - | - | - | - | - | - | - | 0.65 | 0.052 | 0.068 | - | 0 | 34 | 0.27 | 0.14 | 0.78 | 0.1 | 0 | 1.8 | 0 | 0.27 | 169 | 95 | 3.2 | 113 | 281 | 416 | 13 | 1.5 | 0.25 | 0.74 | 4.5 | 0.47 | 0.14 | 0.76 | 0.2 | 0.9 | 0.69 | 1.1 | 0.79 | Dodaj | |
fasola mungo, dojrzałe ziarna, po ugotowaniu, z solą | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 105 | 7.5 | 0.55 | 18 | - | - | - | - | - | - | - | 0.36 | 0.029 | 0.038 | - | 0 | 19 | 0.15 | 0.075 | 0.43 | 0.058 | 0 | 1 | 0 | 0.15 | 94 | 53 | 1.8 | 63 | 156 | 231 | 243 | 0.83 | 0.14 | 0.41 | 2.5 | 0.26 | 0.078 | 0.42 | 0.11 | 0.5 | 0.39 | 0.63 | 0.44 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 180g | 189 | 14 | 0.99 | 33 | - | - | - | - | - | - | - | 0.65 | 0.052 | 0.068 | - | 0 | 34 | 0.27 | 0.14 | 0.78 | 0.1 | 0 | 1.8 | 0 | 0.27 | 169 | 95 | 3.2 | 113 | 281 | 416 | 437 | 1.5 | 0.25 | 0.74 | 4.5 | 0.47 | 0.14 | 0.76 | 0.2 | 0.9 | 0.69 | 1.1 | 0.79 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »