Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
jagnięcina, z USA, mieszanka z przycietych/pociętych kawałków, części tłuste, 1/4 tłuszczu, produkt średniogatunkowy, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 665 | 6.7 | 71 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 5.4 | 29 | 32 | - | 0 | - | 0.06 | 0.16 | 0.58 | 0.04 | 1.7 | 0 | - | 0.22 | 3 | 19 | 0.98 | 9 | 73 | 82 | 31 | 1.1 | 0.057 | 0.003 | 8.8 | 0.28 | 0.078 | 0.36 | 0.17 | 0.59 | 0.32 | 0.52 | 0.27 | Dodaj | |
jagnięcina, z USA, mieszanka z przycietych/pociętych kawałków, części tłuste, 1/4 tłuszczu, produkt średniogatunkowy, po obróbce termicznej | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 586 | 12 | 59 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 4.5 | 24 | 27 | - | 0 | 0 | 0.07 | 0.17 | 0.58 | 0.04 | 2.4 | 0 | 2 | 0.04 | 3 | 23 | 1.3 | 13 | 114 | 194 | 58 | 1.7 | 0.088 | 0.004 | 19 | 0.52 | 0.14 | 0.66 | 0.31 | 1.1 | 0.59 | 0.95 | 0.5 | Dodaj | |
jagnięcina, z USA, mieszanka z przycietych/pociętych kawałków, mięso chude i tłuste, 1/4 tłuszczu, produkt średniogatunkowy, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 267 | 17 | 22 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.7 | 8.9 | 9.5 | - | 0 | - | 0.12 | 0.22 | 0.67 | 0.13 | 2.4 | 0 | - | 0.21 | 18 | 12 | 1.6 | 22 | 160 | 230 | 58 | 3.3 | 0.1 | 0.019 | 20 | 0.72 | 0.2 | 0.91 | 0.43 | 1.5 | 0.82 | 1.3 | 0.69 | Dodaj | |
jagnięcina, z USA, mieszanka z przycietych/pociętych kawałków, mięso chude i tłuste, 1/4 tłuszczu, produkt średniogatunkowy, po obróbce termicznej | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 294 | 25 | 21 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.5 | 8.8 | 8.8 | - | 0 | 0 | 0.1 | 0.25 | 0.66 | 0.13 | 2.6 | 0 | 2 | 0.14 | 18 | 17 | 1.9 | 23 | 188 | 310 | 72 | 4.5 | 0.12 | 0.022 | 26 | 1.1 | 0.29 | 1.3 | 0.63 | 2.2 | 1.2 | 1.9 | 1 | Dodaj | |
jagnięcina, z USA, mieszanka z przycietych/pociętych kawałków, mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt średniogatunkowy, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 243 | 18 | 19 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.5 | 7.7 | 8.1 | - | 0 | - | 0.12 | 0.22 | 0.68 | 0.14 | 2.4 | 0 | - | - | 19 | 12 | 1.6 | 22 | 166 | 239 | 59 | 3.5 | 0.11 | 0.02 | 20 | 0.75 | 0.21 | 0.95 | 0.45 | 1.5 | 0.85 | 1.4 | 0.71 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »