Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
cielęcina, podroby, wątroba, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 140 | 20 | 4.9 | 2.9 | - | - | - | - | - | - | - | 0.83 | 0.97 | 1.6 | 0.22 | 11705 | 11 | 0.17 | 2.4 | 6.1 | 0.96 | 60 | 0.7 | - | 0.37 | 125 | 5 | 6.4 | 20 | 379 | 308 | 77 | 12 | 12 | 0.26 | 23 | 0.87 | 0.27 | 1.3 | 0.56 | 1.6 | 0.97 | 1.9 | 1.1 | Dodaj | |
cielęcina, podroby, wątroba, smażony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 193 | 27 | 6.5 | 4.5 | - | - | - | - | - | - | - | 1.2 | 1.2 | 2.1 | 0.29 | 20070 | 40 | 0.18 | 3.1 | 7.1 | 0.89 | 73 | 0.7 | - | 0.6 | 350 | 7 | 6 | 23 | 483 | 353 | 85 | 12 | 15 | 0.3 | 25 | 1.1 | 0.35 | 1.6 | 0.71 | 2.1 | 1.2 | 2.4 | 1.4 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kawałek, 67g | 129 | 18 | 4.4 | 3 | - | - | - | - | - | - | - | 0.78 | 0.8 | 1.4 | 0.19 | 13447 | 27 | 0.12 | 2.1 | 4.7 | 0.6 | 49 | 0.47 | - | 0.4 | 235 | 4.7 | 4 | 15 | 324 | 237 | 57 | 8 | 10 | 0.2 | 17 | 0.74 | 0.23 | 1.1 | 0.48 | 1.4 | 0.82 | 1.6 | 0.93 | Dodaj | |
cielęcina, polędwica wołowa, mięso chude i tłuste, duszona | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 252 | 31 | 13 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.87 | 5.2 | 5.2 | - | 0 | - | 0.05 | 0.35 | 1 | 0.35 | 1.5 | 0 | - | 0.41 | 15 | 17 | 1.2 | 27 | 243 | 321 | 79 | 4.3 | 0.13 | 0.035 | 14 | 1.4 | 0.32 | 1.7 | 0.73 | 2.6 | 1.5 | 2.5 | 1.3 | Dodaj | |
cielęcina, polędwica wołowa, mięso chude i tłuste, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 152 | 19 | 7.8 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.51 | 3 | 3.4 | - | 0 | 0 | 0.08 | 0.3 | 1.4 | 0.49 | 1.3 | 0 | 0 | 0.25 | 13 | 11 | 0.78 | 24 | 209 | 329 | 76 | 2.6 | 0.11 | 0.027 | 8.5 | 0.83 | 0.19 | 1.1 | 0.45 | 1.6 | 0.94 | 1.5 | 0.77 | Dodaj | |
cielęcina, polędwica wołowa, mięso chude i tłuste, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 202 | 25 | 10 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.68 | 4.1 | 4.5 | - | 0 | 0 | 0.06 | 0.35 | 1.3 | 0.32 | 1.4 | 0 | 0 | 0.42 | 15 | 13 | 0.92 | 26 | 223 | 351 | 83 | 3.4 | 0.13 | 0.029 | 11 | 1.1 | 0.25 | 1.4 | 0.59 | 2.1 | 1.2 | 2 | 1 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »