Ile kalorii: makaron, jajeczny, szpinak, po obróbce termicznej, produkt wzbogacony
Tabela Kalorii: kalorie (kcal) i wartości odżywcze z wagą typowej porcji produktu
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Zboża i makarony
Makarony
makaron, jajeczny, szpinak, po obróbce termicznej, produkt wzbogacony

makaron, jajeczny, szpinak, po obróbce termicznej, produkt wzbogacony

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 132 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Woda -
Kalorie 132 kcal
Energia -
Białko 5.04 g11 %
Tłuszcze 1.57 g
Popiół -
Węglowodany (jako różnica) 24.25 g19 %
Błonnik -
Cukry, łącznie -
Sacharoza -
Glukoza (dekstroza) -
Fruktoza -
Laktoza -
Maltoza -
Galaktoza -
Białko skorygowane -
Skrobia -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 132 7%
Tłuszc. 1.6 g 2%
Węglo. 24 g 24%
Białko 5 g 5%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (78%)
  • Tłuszcz (5%)
  • Białko (16%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.