Ile kalorii: wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, części tłuste, bez kości, bez podgrzewania
Tabela Kalorii: kalorie (kcal) i wartości odżywcze z wagą typowej porcji produktu
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, części tłuste, bez kości, bez podgrzewania

wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, części tłuste, bez kości, bez podgrzewania

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 515 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Woda -
Kalorie 515 kcal
Energia -
Białko 7.5 g16 %
Tłuszcze 53 g
Popiół -
Węglowodany (jako różnica) 1.87 g1 %
Błonnik -
Cukry, łącznie -
Sacharoza 0 g
Glukoza (dekstroza) 0.44 g
Fruktoza 0 g
Laktoza 0 g
Maltoza 0 g
Galaktoza 0 g
Białko skorygowane -
Skrobia -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 515 26%
Tłuszc. 53 g 53%
Węglo. 1.9 g 2%
Białko 7.5 g 8%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (3%)
  • Tłuszcz (85%)
  • Białko (12%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.