Ile kalorii: makaron, z mąki razowej, po obróbce termicznej
Tabela Kalorii: kalorie (kcal) i wartości odżywcze z wagą typowej porcji produktu
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Zboża i makarony
Makarony
makaron, z mąki razowej, po obróbce termicznej

makaron, z mąki razowej, po obróbce termicznej

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 124 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Woda -
Kalorie 124 kcal
Energia -
Białko 5.33 g12 %
Tłuszcze 0.54 g
Popiół -
Węglowodany (jako różnica) 26.54 g20 %
Błonnik -
Cukry, łącznie -
Sacharoza 0.1 g
Glukoza (dekstroza) -
Fruktoza -
Laktoza -
Maltoza 0.3 g
Galaktoza -
Białko skorygowane -
Skrobia -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 124 6%
Tłuszc. 0.54 g 1%
Węglo. 27 g 27%
Białko 5.3 g 5%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (82%)
  • Tłuszcz (2%)
  • Białko (16%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.