Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
ośmiornica, zwykła, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 82 | 15 | 1 | 2.2 | - | - | - | - | - | - | - | 0.24 | 0.16 | 0.23 | - | 45 | 0 | 0.03 | 0.04 | 0.5 | 0.36 | 20 | 5 | 0 | 1.2 | 16 | 53 | 5.3 | 30 | 186 | 350 | 230 | 1.7 | 0.44 | 0.025 | 45 | 0.64 | 0.17 | 0.65 | 0.34 | 1.1 | 0.65 | 1 | 0.53 | Dodaj | |
ostrygi, z Pacyfiku, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 81 | 9.5 | 2.3 | 5 | - | - | - | - | - | - | - | 0.89 | 0.36 | 0.51 | - | 81 | - | 0.067 | 0.23 | 0.5 | 0.05 | 16 | 8 | - | - | 10 | 8 | 5.1 | 22 | 162 | 168 | 106 | 17 | 1.6 | 0.64 | 77 | 0.41 | 0.11 | 0.41 | 0.21 | 0.71 | 0.41 | 0.67 | 0.34 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
średniej wielkości, 50g | 41 | 4.7 | 1.2 | 2.5 | - | - | - | - | - | - | - | 0.45 | 0.18 | 0.26 | - | 41 | - | 0.034 | 0.12 | 0.25 | 0.025 | 8 | 4 | - | - | 5 | 4 | 2.6 | 11 | 81 | 84 | 53 | 8.3 | 0.79 | 0.32 | 39 | 0.2 | 0.053 | 0.21 | 0.11 | 0.35 | 0.21 | 0.33 | 0.17 | Dodaj | |
ostrygi, ze wschodu, dziki, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 72 | 8.3 | 1.9 | 4.8 | - | - | - | - | - | - | - | 0.81 | 0.23 | 0.55 | - | 0 | - | 0.085 | 0.08 | 0.23 | 0.096 | 28 | 4.1 | - | - | 18 | 45 | 4.3 | 46 | 136 | 168 | 244 | 74 | 3.5 | 0.29 | 72 | 0.36 | 0.092 | 0.36 | 0.19 | 0.62 | 0.36 | 0.58 | 0.3 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
średniej wielkości, 59g | 42 | 4.9 | 1.1 | 2.8 | - | - | - | - | - | - | - | 0.48 | 0.14 | 0.32 | - | 0 | - | 0.05 | 0.047 | 0.13 | 0.057 | 16 | 2.4 | - | - | 11 | 27 | 2.6 | 27 | 80 | 99 | 144 | 43 | 2 | 0.17 | 42 | 0.21 | 0.054 | 0.21 | 0.11 | 0.36 | 0.21 | 0.34 | 0.17 | Dodaj | |
ostrygi, ze wschodu, dziki, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 68 | 7.1 | 2.5 | 3.9 | - | - | - | - | - | - | - | 0.97 | 0.31 | 0.77 | - | 30 | 0 | 0.1 | 0.095 | 0.19 | 0.062 | 19 | 3.7 | 0 | 0.85 | 10 | 45 | 6.7 | 47 | 135 | 156 | 211 | 91 | 4.5 | 0.37 | 64 | 0.3 | 0.079 | 0.31 | 0.16 | 0.53 | 0.31 | 0.5 | 0.25 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 248g | 169 | 17 | 6.1 | 9.7 | - | - | - | - | - | - | - | 2.4 | 0.78 | 1.9 | - | 74 | 0 | 0.25 | 0.24 | 0.46 | 0.15 | 48 | 9.2 | 0 | 2.1 | 25 | 112 | 17 | 117 | 335 | 387 | 523 | 225 | 11 | 0.91 | 158 | 0.75 | 0.2 | 0.76 | 0.39 | 1.3 | 0.76 | 1.2 | 0.63 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
średniej wielkości, 84g | 57 | 5.9 | 2.1 | 3.3 | - | - | - | - | - | - | - | 0.81 | 0.26 | 0.65 | - | 25 | 0 | 0.084 | 0.08 | 0.16 | 0.052 | 16 | 3.1 | 0 | 0.71 | 8.4 | 38 | 5.6 | 39 | 113 | 131 | 177 | 76 | 3.7 | 0.31 | 54 | 0.25 | 0.066 | 0.26 | 0.13 | 0.44 | 0.26 | 0.42 | 0.21 | Dodaj | |
ostrygi, ze wschodu, smażony w panierce | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 197 | 8.8 | 13 | 12 | - | - | - | - | - | - | - | 3.3 | 4.7 | 3.2 | - | 91 | - | 0.15 | 0.2 | 0.27 | 0.064 | 16 | 3.8 | - | - | 31 | 62 | 7 | 58 | 159 | 244 | 417 | 87 | 4.3 | 0.49 | 67 | 0.37 | 0.11 | 0.41 | 0.2 | 0.58 | 0.4 | 0.64 | 0.35 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
średniej wielkości, 88g | 173 | 7.7 | 11 | 10 | - | - | - | - | - | - | - | 2.9 | 4.1 | 2.8 | - | 80 | - | 0.13 | 0.18 | 0.24 | 0.056 | 14 | 3.3 | - | - | 27 | 55 | 6.1 | 51 | 140 | 215 | 367 | 77 | 3.8 | 0.43 | 59 | 0.32 | 0.092 | 0.36 | 0.18 | 0.51 | 0.35 | 0.56 | 0.31 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »