Makroelementy i mikroelementy w: brukiew, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Warzywa
Korzeniowe
Brukiew
brukiew, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli

brukiew, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 39 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 48 mg5 %
Żelazo, Fe 0.53 mg3 %
Magnez, Mg 23 mg7 %
Fosfor, P 56 mg8 %
Potas, K 326 mg7 %
Sód, Na 20 mg1 %
Cynk, Zn 0.35 mg4 %
Miedź, Cu 0.041 mg5 %
Mangan, Mn 0.174 mg10 %
Selen, Se 0.7 mcg1 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 39 2%
Tłuszc. 0.22 g <1%
Węglo. 8.7 g 9%
Białko 1.3 g 1%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (85%)
  • Tłuszcz (2%)
  • Białko (13%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.