Makroelementy i mikroelementy w: bulgur, po obróbce termicznej
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Zboża i makarony
bulgur, po obróbce termicznej

bulgur, po obróbce termicznej

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 83 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 10 mg1 %
Żelazo, Fe 0.96 mg5 %
Magnez, Mg 32 mg10 %
Fosfor, P 40 mg6 %
Potas, K 68 mg1 %
Sód, Na 5 mg0 %
Cynk, Zn 0.57 mg7 %
Miedź, Cu 0.075 mg8 %
Mangan, Mn 0.609 mg34 %
Selen, Se 0.6 mcg1 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 83 4%
Tłuszc. 0.24 g <1%
Węglo. 19 g 19%
Białko 3.1 g 3%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (85%)
  • Tłuszcz (1%)
  • Białko (14%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.