Makroelementy i mikroelementy w: juta, kolorowa/warzywna, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Warzywa
juta, kolorowa/warzywna, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli

juta, kolorowa/warzywna, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 37 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 211 mg21 %
Żelazo, Fe 3.14 mg17 %
Magnez, Mg 62 mg20 %
Fosfor, P 72 mg10 %
Potas, K 550 mg12 %
Sód, Na 11 mg1 %
Cynk, Zn 0.79 mg10 %
Miedź, Cu 0.255 mg28 %
Mangan, Mn 0.123 mg7 %
Selen, Se 0.9 mcg2 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 37 2%
Tłuszc. 0.2 g <1%
Węglo. 7.3 g 7%
Białko 3.7 g 4%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (65%)
  • Tłuszcz (2%)
  • Białko (33%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.