Makroelementy i mikroelementy w: kapusta włoska, kapusta czerwona, gotowana, odsączona, bez soli
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Warzywa
Kapustne
kapusta włoska, kapusta czerwona, gotowana, odsączona, bez soli

kapusta włoska, kapusta czerwona, gotowana, odsączona, bez soli

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 28 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 132 mg13 %
Żelazo, Fe 1.93 mg11 %
Magnez, Mg 57 mg18 %
Fosfor, P 38 mg5 %
Potas, K 274 mg6 %
Sód, Na 45 mg3 %
Cynk, Zn 0.24 mg3 %
Miedź, Cu 0.156 mg17 %
Mangan, Mn 0.417 mg23 %
Selen, Se 0.9 mcg2 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 28 1%
Tłuszc. 0.41 g <1%
Węglo. 5.6 g 6%
Białko 1.9 g 2%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (71%)
  • Tłuszcz (5%)
  • Białko (24%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.