Makroelementy i mikroelementy w: kiełbasa, włoska, wieprzowa, po obróbce termicznej
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Kiełbasy i mięsa mielone
Kiełbasy
kiełbasa, włoska, wieprzowa, po obróbce termicznej

kiełbasa, włoska, wieprzowa, po obróbce termicznej

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 344 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 21 mg2 %
Żelazo, Fe 1.43 mg8 %
Magnez, Mg 18 mg6 %
Fosfor, P 170 mg24 %
Potas, K 304 mg6 %
Sód, Na 1207 mg80 %
Cynk, Zn 2.39 mg30 %
Miedź, Cu 0.08 mg9 %
Mangan, Mn -
Selen, Se 22 mcg40 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 344 17%
Tłuszc. 27 g 27%
Węglo. 4.3 g 4%
Białko 19 g 19%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (9%)
  • Tłuszcz (54%)
  • Białko (38%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.