Makroelementy i mikroelementy w: kurczak, kapłon, podroby, duszony na wolnym ogniu
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Drób
Kury
kurczak, kapłon, podroby, duszony na wolnym ogniu

kurczak, kapłon, podroby, duszony na wolnym ogniu

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 164 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 13 mg1 %
Żelazo, Fe 6.8 mg38 %
Magnez, Mg 20 mg6 %
Fosfor, P 235 mg34 %
Potas, K 153 mg3 %
Sód, Na 55 mg4 %
Cynk, Zn 4.67 mg58 %
Miedź, Cu 0.294 mg33 %
Mangan, Mn 0.192 mg11 %
Selen, Se 95 mcg173 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 164 8%
Tłuszc. 5.4 g 5%
Węglo. 0.76 g 1%
Białko 26 g 26%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (2%)
  • Tłuszcz (17%)
  • Białko (81%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.