Makroelementy i mikroelementy w: turbot (skarp), po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Ryby
turbot (skarp), po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu

turbot (skarp), po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 135 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 51 mg5 %
Żelazo, Fe 0.68 mg4 %
Magnez, Mg 29 mg9 %
Fosfor, P 237 mg34 %
Potas, K 368 mg8 %
Sód, Na 54 mg4 %
Cynk, Zn 0.62 mg8 %
Miedź, Cu 0.065 mg7 %
Mangan, Mn 0.045 mg3 %
Selen, Se 46.8 mcg85 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 135 7%
Tłuszc. 3.5 g 4%
Węglo. 0 g <1%
Białko 24 g 24%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (13%)
  • Białko (87%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.