Makroelementy i mikroelementy w: wieprzowina, produkt świeży, części tłuste, po obróbce termicznej
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
wieprzowina, produkt świeży, części tłuste, po obróbce termicznej

wieprzowina, produkt świeży, części tłuste, po obróbce termicznej

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 635 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 42 mg4 %
Żelazo, Fe 0.64 mg4 %
Magnez, Mg 11 mg4 %
Fosfor, P 115 mg16 %
Potas, K 167 mg4 %
Sód, Na 29 mg2 %
Cynk, Zn 0.96 mg12 %
Miedź, Cu 0.042 mg5 %
Mangan, Mn 0 mg0 %
Selen, Se 13.5 mcg25 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 635 32%
Tłuszc. 66 g 66%
Węglo. 0 g <1%
Białko 8.9 g 9%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (88%)
  • Białko (12%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.