Makroelementy i mikroelementy w: wieprzowina, produkt świeży, podroby, nóżki, na surowo
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
wieprzowina, produkt świeży, podroby, nóżki, na surowo

wieprzowina, produkt świeży, podroby, nóżki, na surowo

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 212 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 70 mg7 %
Żelazo, Fe 0.58 mg3 %
Magnez, Mg 6 mg2 %
Fosfor, P 75 mg11 %
Potas, K 63 mg1 %
Sód, Na 132 mg9 %
Cynk, Zn 0.76 mg10 %
Miedź, Cu 0.07 mg8 %
Mangan, Mn 0 mg0 %
Selen, Se 23.3 mcg42 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 212 11%
Tłuszc. 13 g 13%
Węglo. 0 g <1%
Białko 23 g 23%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (36%)
  • Białko (64%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.