Makroelementy i mikroelementy w: wieprzowina, wędlina (parzona), boczek, pieczona
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
wieprzowina, wędlina (parzona), boczek, pieczona

wieprzowina, wędlina (parzona), boczek, pieczona

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 548 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 10 mg1 %
Żelazo, Fe 1.49 mg8 %
Magnez, Mg 30 mg10 %
Fosfor, P 506 mg72 %
Potas, K 539 mg11 %
Sód, Na 2193 mg146 %
Cynk, Zn 3.36 mg42 %
Miedź, Cu 0.182 mg20 %
Mangan, Mn 0.022 mg1 %
Selen, Se 59 mcg107 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 548 27%
Tłuszc. 43 g 43%
Węglo. 1.4 g 1%
Białko 36 g 36%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (2%)
  • Tłuszcz (53%)
  • Białko (45%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.