Makroelementy i mikroelementy w: wieprzowina, wędlina (parzona), boczek, surowa
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
wieprzowina, wędlina (parzona), boczek, surowa

wieprzowina, wędlina (parzona), boczek, surowa

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 458 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 6 mg1 %
Żelazo, Fe 0.48 mg3 %
Magnez, Mg 12 mg4 %
Fosfor, P 188 mg27 %
Potas, K 208 mg4 %
Sód, Na 833 mg56 %
Cynk, Zn 1.17 mg15 %
Miedź, Cu 0.07 mg8 %
Mangan, Mn 0.022 mg1 %
Selen, Se 20.2 mcg37 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 458 23%
Tłuszc. 45 g 45%
Węglo. 0.66 g 1%
Białko 12 g 12%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (1%)
  • Tłuszcz (78%)
  • Białko (21%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.