Makroelementy i mikroelementy w: wieprzowina, wędlina (parzona), boczek, z mikrofalówki
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
wieprzowina, wędlina (parzona), boczek, z mikrofalówki

wieprzowina, wędlina (parzona), boczek, z mikrofalówki

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 505 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 11 mg1 %
Żelazo, Fe 1.28 mg7 %
Magnez, Mg 31 mg10 %
Fosfor, P 480 mg69 %
Potas, K 498 mg11 %
Sód, Na 2073 mg138 %
Cynk, Zn 3.7 mg46 %
Miedź, Cu 0.142 mg16 %
Mangan, Mn 0.022 mg1 %
Selen, Se 65.8 mcg120 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 505 25%
Tłuszc. 37 g 37%
Węglo. 1.1 g 1%
Białko 39 g 39%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (1%)
  • Tłuszcz (48%)
  • Białko (51%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.