Makroelementy i mikroelementy w: wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, cała, bez kości, mięso chude i tłuste, podgrzana, po upieczeniu
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, cała, bez kości, mięso chude i tłuste, podgrzana, po upieczeniu

wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, cała, bez kości, mięso chude i tłuste, podgrzana, po upieczeniu

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 114 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 6 mg1 %
Żelazo, Fe 0.84 mg5 %
Magnez, Mg 22 mg7 %
Fosfor, P 318 mg45 %
Potas, K 367 mg8 %
Sód, Na 1179 mg79 %
Cynk, Zn 1.98 mg25 %
Miedź, Cu 0.272 mg30 %
Mangan, Mn 0.027 mg2 %
Selen, Se 32.7 mcg59 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 114 6%
Tłuszc. 3.1 g 3%
Węglo. 0.84 g 1%
Białko 21 g 21%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (3%)
  • Tłuszcz (12%)
  • Białko (84%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.