Makroelementy i mikroelementy w: wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, cała, mięso chude i tłuste, bez podgrzewania
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, cała, mięso chude i tłuste, bez podgrzewania

wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, cała, mięso chude i tłuste, bez podgrzewania

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 246 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 7 mg1 %
Żelazo, Fe 0.71 mg4 %
Magnez, Mg 15 mg5 %
Fosfor, P 201 mg29 %
Potas, K 310 mg7 %
Sód, Na 1284 mg86 %
Cynk, Zn 1.76 mg22 %
Miedź, Cu 0.071 mg8 %
Mangan, Mn 0.028 mg2 %
Selen, Se 15.3 mcg28 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 246 12%
Tłuszc. 19 g 19%
Węglo. 0.06 g <1%
Białko 18 g 18%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (51%)
  • Białko (49%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.