Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
pomidor, czerwony, dojrzały, po obróbce termicznej | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 18 | 0.95 | 0.11 | 4 | 0 | 1.2 | 1.3 | 0 | 0 | 0 | - | 0.044 | 0.016 | 0.015 | - | 0 | 293 | 0.036 | 0.022 | 0.13 | 0.079 | 0 | 23 | 0 | 0.56 | 13 | 11 | 0.68 | 9 | 28 | 218 | 11 | 0.14 | 0.075 | 0.11 | 0.5 | 0.027 | 0.008 | 0.027 | 0.009 | 0.039 | 0.026 | 0.039 | 0.028 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 240g | 43 | 2.3 | 0.26 | 9.6 | 0 | 2.8 | 3.1 | 0 | 0 | 0 | - | 0.11 | 0.038 | 0.036 | - | 0 | 703 | 0.086 | 0.053 | 0.31 | 0.19 | 0 | 55 | 0 | 1.3 | 31 | 26 | 1.6 | 22 | 67 | 523 | 26 | 0.34 | 0.18 | 0.25 | 1.2 | 0.065 | 0.019 | 0.065 | 0.022 | 0.094 | 0.062 | 0.094 | 0.067 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
średniej wielkości, 246g | 44 | 2.3 | 0.27 | 9.9 | 0 | 2.9 | 3.2 | 0 | 0 | 0 | - | 0.11 | 0.039 | 0.037 | - | 0 | 721 | 0.089 | 0.054 | 0.32 | 0.19 | 0 | 56 | 0 | 1.4 | 32 | 27 | 1.7 | 22 | 69 | 536 | 27 | 0.34 | 0.18 | 0.26 | 1.2 | 0.066 | 0.02 | 0.066 | 0.022 | 0.096 | 0.064 | 0.096 | 0.069 | Dodaj | |
pomidor, czerwony, dojrzały, po obróbce termicznej, z solą | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 18 | 0.95 | 0.11 | 4 | 0 | 1.2 | 1.3 | 0 | 0 | 0 | - | 0.044 | 0.016 | 0.015 | - | 0 | 293 | 0.036 | 0.022 | 0.13 | 0.079 | 0 | 23 | 0 | 0.56 | 13 | 11 | 0.68 | 9 | 28 | 218 | 247 | 0.14 | 0.075 | 0.11 | - | 0.027 | 0.008 | 0.027 | 0.009 | 0.039 | 0.026 | 0.039 | 0.028 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 240g | 43 | 2.3 | 0.26 | 9.6 | 0 | 2.8 | 3.1 | 0 | 0 | 0 | - | 0.11 | 0.038 | 0.036 | - | 0 | 703 | 0.086 | 0.053 | 0.31 | 0.19 | 0 | 55 | 0 | 1.3 | 31 | 26 | 1.6 | 22 | 67 | 523 | 593 | 0.34 | 0.18 | 0.25 | - | 0.065 | 0.019 | 0.065 | 0.022 | 0.094 | 0.062 | 0.094 | 0.067 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 120g | 22 | 1.1 | 0.13 | 4.8 | 0 | 1.4 | 1.6 | 0 | 0 | 0 | - | 0.053 | 0.019 | 0.018 | - | 0 | 352 | 0.043 | 0.026 | 0.15 | 0.095 | 0 | 27 | 0 | 0.67 | 16 | 13 | 0.82 | 11 | 34 | 262 | 296 | 0.17 | 0.09 | 0.13 | - | 0.032 | 0.0096 | 0.032 | 0.011 | 0.047 | 0.031 | 0.047 | 0.034 | Dodaj | |
pomidor, czerwony, dojrzały, surowy, całoroczny | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 18 | 0.88 | 0.2 | 3.9 | 0 | 1.3 | 1.4 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.083 | 0.031 | 0.028 | - | 0 | 449 | 0.037 | 0.019 | 0.089 | 0.08 | 0 | 13 | 0 | 0.54 | 15 | 10 | 0.27 | 11 | 24 | 237 | 5 | 0.17 | 0.059 | 0.11 | 0 | 0.027 | 0.006 | 0.018 | 0.006 | 0.027 | 0.018 | 0.025 | 0.067 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
wiśnia, 17g | 3.1 | 0.15 | 0.034 | 0.67 | 0 | 0.21 | 0.23 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.014 | 0.0053 | 0.0048 | - | 0 | 76 | 0.0063 | 0.0032 | 0.015 | 0.014 | 0 | 2.2 | 0 | 0.092 | 2.6 | 1.7 | 0.046 | 1.9 | 4.1 | 40 | 0.85 | 0.029 | 0.01 | 0.019 | 0 | 0.0046 | 0.001 | 0.0031 | 0.001 | 0.0046 | 0.0031 | 0.0043 | 0.011 | Dodaj | |
pomidor, czerwony, dojrzały, z puszki/słoika, po duszeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 26 | 0.91 | 0.19 | 6.2 | 0.02 | 1.6 | 1.9 | 0 | 0 | 0 | - | 0.077 | 0.029 | 0.026 | - | 0 | 103 | 0.046 | 0.035 | 0.11 | 0.017 | 0 | 7.9 | 0 | 0.83 | 5 | 34 | 1.3 | 12 | 20 | 207 | 221 | 0.17 | 0.11 | 0.059 | 0.6 | 0.023 | 0.007 | 0.025 | 0.008 | 0.035 | 0.022 | 0.035 | 0.025 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 255g | 66 | 2.3 | 0.48 | 16 | 0.051 | 4.2 | 4.8 | 0 | 0 | 0 | - | 0.2 | 0.074 | 0.066 | - | 0 | 263 | 0.12 | 0.089 | 0.29 | 0.043 | 0 | 20 | 0 | 2.1 | 13 | 87 | 3.4 | 31 | 51 | 528 | 564 | 0.43 | 0.29 | 0.15 | 1.5 | 0.059 | 0.018 | 0.064 | 0.02 | 0.089 | 0.056 | 0.089 | 0.064 | Dodaj | |
pomidor, czerwony, dojrzały, z puszki/słoika, w soku pomidorowym | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 17 | 0.78 | 0.13 | 4 | 0.01 | 1.1 | 1.3 | 0 | 0 | 0 | - | 0.052 | 0.021 | 0.018 | - | 0 | 70 | 0.045 | 0.055 | 0.12 | 0.11 | 0 | 9.3 | 0 | 0.68 | 8 | 31 | 0.97 | 11 | 19 | 188 | 143 | 0.14 | 0.069 | 0.077 | 0.1 | 0.044 | 0.008 | 0.017 | 0.008 | 0.029 | 0.023 | 0.029 | 0.029 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 240g | 41 | 1.9 | 0.31 | 9.6 | 0.024 | 2.6 | 3 | 0 | 0 | 0 | - | 0.12 | 0.05 | 0.043 | - | 0 | 168 | 0.11 | 0.13 | 0.28 | 0.27 | 0 | 22 | 0 | 1.6 | 19 | 74 | 2.3 | 26 | 46 | 451 | 343 | 0.34 | 0.17 | 0.18 | 0.24 | 0.11 | 0.019 | 0.041 | 0.019 | 0.07 | 0.055 | 0.07 | 0.07 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
łyżka stołowa, 15g | 2.6 | 0.12 | 0.02 | 0.6 | 0.0015 | 0.17 | 0.19 | 0 | 0 | 0 | - | 0.0078 | 0.0032 | 0.0027 | - | 0 | 11 | 0.0068 | 0.0083 | 0.018 | 0.017 | 0 | 1.4 | 0 | 0.1 | 1.2 | 4.7 | 0.15 | 1.7 | 2.9 | 28 | 21 | 0.021 | 0.01 | 0.012 | 0.015 | 0.0066 | 0.0012 | 0.0026 | 0.0012 | 0.0044 | 0.0035 | 0.0044 | 0.0044 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
puszka, 190g | 32 | 1.5 | 0.25 | 7.6 | 0.019 | 2.1 | 2.4 | 0 | 0 | 0 | - | 0.099 | 0.04 | 0.034 | - | 0 | 133 | 0.086 | 0.1 | 0.22 | 0.21 | 0 | 18 | 0 | 1.3 | 15 | 59 | 1.8 | 21 | 36 | 357 | 272 | 0.27 | 0.13 | 0.15 | 0.19 | 0.084 | 0.015 | 0.032 | 0.015 | 0.055 | 0.044 | 0.055 | 0.055 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
dużej wielkości, 164g | 28 | 1.3 | 0.21 | 6.6 | 0.016 | 1.8 | 2.1 | 0 | 0 | 0 | - | 0.085 | 0.034 | 0.03 | - | 0 | 115 | 0.074 | 0.09 | 0.19 | 0.18 | 0 | 15 | 0 | 1.1 | 13 | 51 | 1.6 | 18 | 31 | 308 | 235 | 0.23 | 0.11 | 0.13 | 0.16 | 0.072 | 0.013 | 0.028 | 0.013 | 0.048 | 0.038 | 0.048 | 0.048 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
średniej wielkości, 111g | 19 | 0.87 | 0.14 | 4.4 | 0.011 | 1.2 | 1.4 | 0 | 0 | 0 | - | 0.058 | 0.023 | 0.02 | - | 0 | 78 | 0.05 | 0.061 | 0.13 | 0.12 | 0 | 10 | 0 | 0.75 | 8.9 | 34 | 1.1 | 12 | 21 | 209 | 159 | 0.16 | 0.077 | 0.085 | 0.11 | 0.049 | 0.0089 | 0.019 | 0.0089 | 0.032 | 0.026 | 0.032 | 0.032 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
małej wielkości, 82g | 14 | 0.64 | 0.11 | 3.3 | 0.0082 | 0.9 | 1 | 0 | 0 | 0 | - | 0.043 | 0.017 | 0.015 | - | 0 | 57 | 0.037 | 0.045 | 0.097 | 0.091 | 0 | 7.6 | 0 | 0.56 | 6.6 | 25 | 0.8 | 9 | 16 | 154 | 117 | 0.11 | 0.057 | 0.063 | 0.082 | 0.036 | 0.0066 | 0.014 | 0.0066 | 0.024 | 0.019 | 0.024 | 0.024 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »