Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
wołowina, żebro, żebra 10-12, mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt średniogatunkowy, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 263 | 19 | 20 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.77 | 8.6 | 8.1 | - | 0 | 0 | 0.051 | 0.081 | 0.56 | 0.51 | 1.1 | 0 | - | 0.43 | 10 | 24 | 1.4 | 19 | 172 | 293 | 48 | 3.4 | 0.063 | 0.012 | 21 | 0.76 | 0.13 | 0.95 | 0.5 | 1.6 | 0.87 | 1.5 | 0.75 | Dodaj | |
wołowina, żebro, żebra 10-12, mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt wysokogatunkowy, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 278 | 27 | 18 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.67 | 7.5 | 7.1 | - | 0 | 0 | 0.079 | 0.14 | 0.54 | 0.6 | 1.4 | 0 | - | 0.49 | 8 | 22 | 1.7 | 23 | 219 | 349 | 58 | 5 | 0.075 | 0.009 | 30 | 1.1 | 0.18 | 1.3 | 0.71 | 2.3 | 1.2 | 2.2 | 1.1 | Dodaj | |
wołowina, żebro, żebra 10-12, mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt wysokogatunkowy, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 323 | 23 | 25 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.91 | 11 | 10 | - | 0 | - | 0.06 | 0.16 | 0.24 | 0.24 | 2.9 | 0 | - | - | 6 | 13 | 2.4 | 20 | 185 | 328 | 64 | 5 | 0.078 | 0.014 | 22 | 0.99 | 0.26 | 1.1 | 0.58 | 1.9 | 1 | 1.8 | 0.89 | Dodaj | |
wołowina, żebro, żebra 10-12, mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt wysokogatunkowy, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 246 | 20 | 18 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.69 | 7.7 | 7.3 | - | 0 | 0 | 0.07 | 0.11 | 0.55 | 0.54 | 0.93 | 0 | - | 0.4 | 10 | 22 | 1.4 | 20 | 180 | 297 | 49 | 3.3 | 0.067 | 0.009 | 22 | 0.78 | 0.13 | 0.97 | 0.51 | 1.7 | 0.89 | 1.6 | 0.77 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
stek, 335g | 824 | 66 | 60 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.3 | 26 | 24 | - | 0 | 0 | 0.23 | 0.36 | 1.9 | 1.8 | 3.1 | 0 | - | 1.3 | 34 | 74 | 4.7 | 67 | 603 | 995 | 164 | 11 | 0.22 | 0.03 | 75 | 2.6 | 0.43 | 3.3 | 1.7 | 5.5 | 3 | 5.2 | 2.6 | Dodaj | |
wołowina, żebro, żebra 10-12, mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, wszystkie gatunki, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 291 | 26 | 20 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.74 | 8.4 | 7.9 | - | 0 | 0 | 0.07 | 0.13 | 0.51 | 0.54 | 1.5 | 0 | 13 | 0.49 | 8 | 19 | 1.7 | 22 | 201 | 323 | 53 | 4.7 | 0.078 | 0.009 | 28 | 1 | 0.17 | 1.3 | 0.67 | 2.2 | 1.2 | 2.1 | 1 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »