Ile kalorii: salami, po obróbce termicznej, wołowina i wieprzowina
Tabela Kalorii: kalorie (kcal) i wartości odżywcze z wagą typowej porcji produktu
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Kiełbasy i mięsa mielone
Salami
salami, po obróbce termicznej, wołowina i wieprzowina

salami, po obróbce termicznej, wołowina i wieprzowina

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 336 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Woda -
Kalorie 336 kcal
Energia -
Białko 21.85 g48 %
Tłuszcze 25.9 g
Popiół -
Węglowodany (jako różnica) 2.4 g2 %
Błonnik -
Cukry, łącznie -
Sacharoza 0.44 g
Glukoza (dekstroza) 0.52 g
Fruktoza 0 g
Laktoza 0 g
Maltoza 0 g
Galaktoza 0 g
Białko skorygowane -
Skrobia -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 336 17%
Tłuszc. 26 g 26%
Węglo. 2.4 g 2%
Białko 22 g 22%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (5%)
  • Tłuszcz (52%)
  • Białko (44%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.