Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
soczewica, kiełki, smażony (stir-fry), z solą | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 101 | 8.8 | 0.45 | 21 | - | - | - | - | - | - | - | 0.2 | 0.095 | 0.053 | - | 0 | - | 0.22 | 0.09 | 0.57 | 0.16 | 0 | 13 | 0 | - | 67 | 14 | 3.1 | 35 | 153 | 284 | 246 | 1.6 | 0.34 | 0.5 | 0.6 | 0.32 | - | 0.39 | 0.1 | 0.7 | 0.32 | 0.62 | 0.43 | Dodaj | |
soja, dojrzałe ziarna, kiełki, gotowana na parze | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 81 | 8.5 | 4.5 | 6.5 | - | - | - | - | - | - | - | 2.5 | 1 | 0.62 | - | 0 | 12 | 0.21 | 0.053 | 0.74 | 0.11 | 0 | 8.3 | 0 | 0.21 | 80 | 59 | 1.3 | 60 | 135 | 355 | 10 | 1 | 0.33 | 0.71 | 0.6 | 0.33 | 0.1 | 0.4 | 0.089 | 0.49 | 0.38 | 0.61 | 0.42 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 94g | 76 | 8 | 4.2 | 6.1 | - | - | - | - | - | - | - | 2.4 | 0.95 | 0.58 | - | 0 | 11 | 0.19 | 0.05 | 0.7 | 0.099 | 0 | 7.8 | 0 | 0.2 | 75 | 55 | 1.2 | 56 | 127 | 334 | 9.4 | 0.98 | 0.31 | 0.67 | 0.56 | 0.31 | 0.097 | 0.38 | 0.084 | 0.46 | 0.35 | 0.57 | 0.39 | Dodaj | |
soja, dojrzałe ziarna, kiełki, gotowana na parze, z solą | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 81 | 8.5 | 4.5 | 6.5 | - | - | - | - | - | - | - | 2.5 | 1 | 0.62 | - | 0 | 12 | 0.21 | 0.053 | 0.74 | 0.11 | 0 | 8.3 | 0 | 0.21 | 80 | 59 | 1.3 | 60 | 135 | 355 | 246 | 1 | 0.33 | 0.71 | 0.6 | 0.33 | 0.1 | 0.4 | 0.089 | 0.49 | 0.38 | 0.61 | 0.42 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 94g | 76 | 8 | 4.2 | 6.1 | - | - | - | - | - | - | - | 2.4 | 0.95 | 0.58 | - | 0 | 11 | 0.19 | 0.05 | 0.7 | 0.099 | 0 | 7.8 | 0 | 0.2 | 75 | 55 | 1.2 | 56 | 127 | 334 | 231 | 0.98 | 0.31 | 0.67 | 0.56 | 0.31 | 0.097 | 0.38 | 0.084 | 0.46 | 0.35 | 0.57 | 0.39 | Dodaj | |
soja, dojrzałe ziarna, kiełki, smażona (stir-fry) | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 125 | 13 | 7.1 | 9.4 | - | - | - | - | - | - | - | 4 | 1.6 | 0.99 | - | 0 | - | 0.42 | 0.19 | 1.2 | 0.17 | 0 | 12 | 0 | - | 127 | 82 | 0.4 | 96 | 216 | 567 | 14 | 2.1 | 0.53 | 1.1 | 0.6 | 0.5 | 0.16 | 0.62 | 0.14 | 0.75 | 0.58 | 0.94 | 0.64 | Dodaj | |
soja, dojrzałe ziarna, kiełki, smażona (stir-fry), z solą | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 125 | 13 | 7.1 | 9.4 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 0 | - | 0.42 | 0.19 | 1.2 | 0.17 | 0 | 12 | 0 | - | 127 | 82 | 0.4 | 96 | 216 | 567 | 250 | 2.1 | 0.53 | 1.1 | 0.6 | 0.76 | 0.3 | 0.73 | 0.15 | 0.92 | 0.65 | 1.1 | 0.52 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »