Tłuszcze w: USDA Commodity Foods, wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, bez kości, po obróbce termicznej, podgrzana
Kwasy tłuszczowe: nasycone, nienasycone, wielonienasycone, jednonienasycone, cholesterol
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
USDA Commodity Foods, wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, bez kości, po obróbce termicznej, podgrzana

USDA Commodity Foods, wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, bez kości, po obróbce termicznej, podgrzana

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 149 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Cholesterol -
16:1 c -
20:2 n-6 c,c -
18:1 c -
22:1 c -
18:3 n-6 c,c,c -
24:1 c -
18:2 n-6 c,c -
18:2 CLAs -
22:1 t -
18:1 t -
18:2 t not further defined -
18:2 i -
18:2 t,t -
17:1 -
20:3 undifferentiated -
21:5 -
18:3i -
22:4 -
Stigmasterol -
Beta-sitosterol -
Kampesterol -
20:4 n-6 -
20:3 n-6 -
Kwasy tłuszczowe, trans-polyenoic, łącznie -
Kwasy tłuszczowe, trans-monoenoic, łącznie -
13:0 -
15:1 -
20:3 n-3 -
18:3 n-3 c,c,c -
16:1 t -
24:0 -
18:0 -
16:0 -
18:1 undifferentiated -
18:2 undifferentiated -
20:4 undifferentiated -
18:3 undifferentiated -
14:0 -
12:0 -
4:0 -
Kwasy tłuszczowe, nasycone, łącznie 1.701 g
6:0 -
8:0 -
10:0 -
22:6 n-3 -
16:1 undifferentiated -
20:0 -
Kwasy tłuszczowe, trans, łącznie -
22:0 -
14:1 -
15:0 -
Fitosterole -
Kwasy tłuszczowe, wielonienasycone, łącznie 0.747 g
Kwasy tłuszczowe, jednonienasycone, łącznie 2.864 g
20:1 -
18:4 -
20:5 n-3 -
22:1 undifferentiated -
22:5 n-3 -
17:0 -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 149 7%
Tłuszc. 7.6 g 8%
Węglo. 0 g <1%
Białko 19 g 19%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (29%)
  • Białko (71%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.