Witaminy zawarte w: przepękla ogórkowata, strączki, na surowo
Witaminy z grupy B, C, D, E, witamina A, beta karoten, kwas foliowy w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Warzywa
przepękla ogórkowata, strączki, na surowo

przepękla ogórkowata, strączki, na surowo

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 17 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Witamina A, RAE -
Witamina A, IU -
Witamina A (retinol) 0 mcg0 %
Beta-karoten 190 mcg
Alfa-karoten -
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) 0.04 mg4 %
Witamina B2 (ryboflawina) 0.04 mg4 %
Niacyna -
Witamina B5 (kwas pantotenowy) 0.212 mg4 %
Witamina B6 0.043 mg3 %
Witamina B9 (folacyna, kwas foliowy) -
Witamina B12 0 mcg0 %
Witamina C, kwas askorbinowy w sumie 84 mg112 %
Witamina D 0 IU0 %
Witamina E (alfa-tokoferol) -
Witamina K1 (filochinon) -
Sól kwasu foliowego (folan) -
Folacyna (dietetyczny odpowiednik) -
Witamina B12, dodana -
Betaina -
Delta-tokoferol -
Witamina E, dodana -
Cholina, łącznie -
Beta-tokoferol -
Beta-kryptoksantyna -
Luteina + zeaksantyna -
Likopen -
Kwas foliowy, łącznie 72 mcg18 %
Gamma-tokoferol -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 17 1%
Tłuszc. 0.17 g <1%
Węglo. 3.7 g 4%
Białko 1 g 1%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (76%)
  • Tłuszcz (3%)
  • Białko (21%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.