Witaminy zawarte w: wieprzowina, wędlina (parzona), szynka i woda, biodrówka, z kością, mięso chude i tłuste, podgrzana, po upieczeniu
Witaminy z grupy B, C, D, E, witamina A, beta karoten, kwas foliowy w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka i woda, biodrówka, z kością, mięso chude i tłuste, podgrzana, po upieczeniu

wieprzowina, wędlina (parzona), szynka i woda, biodrówka, z kością, mięso chude i tłuste, podgrzana, po upieczeniu

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 161 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Witamina A, RAE -
Witamina A, IU -
Witamina A (retinol) 11 mcg2 %
Beta-karoten 0 mcg
Alfa-karoten -
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) 0.348 mg32 %
Witamina B2 (ryboflawina) 0.18 mg16 %
Niacyna -
Witamina B5 (kwas pantotenowy) 0.519 mg10 %
Witamina B6 0.41 mg32 %
Witamina B9 (folacyna, kwas foliowy) -
Witamina B12 0.35 mcg15 %
Witamina C, kwas askorbinowy w sumie 0 mg0 %
Witamina D -
Witamina E (alfa-tokoferol) 0.22 mg1 %
Witamina K1 (filochinon) -
Sól kwasu foliowego (folan) -
Folacyna (dietetyczny odpowiednik) -
Witamina B12, dodana -
Betaina -
Delta-tokoferol -
Witamina E, dodana -
Cholina, łącznie -
Beta-tokoferol -
Beta-kryptoksantyna -
Luteina + zeaksantyna -
Likopen -
Kwas foliowy, łącznie 4 mcg1 %
Gamma-tokoferol -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 161 8%
Tłuszc. 8.6 g 9%
Węglo. 0.99 g 1%
Białko 20 g 20%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (3%)
  • Tłuszcz (29%)
  • Białko (68%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.