Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
bażant, na surowo, mięso ze skórą | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 181 | 23 | 9.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.2 | 4.3 | 2.7 | - | 53 | - | 0.072 | 0.14 | 0.93 | 0.66 | 0.77 | 5.3 | - | - | 6 | 12 | 1.2 | 20 | 214 | 243 | 40 | 0.96 | 0.065 | 0.017 | 16 | 1.1 | 0.3 | 1.2 | 0.64 | 2 | 1.2 | 1.9 | 0.88 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
bażant, 400g | 724 | 91 | 37 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 4.7 | 17 | 11 | - | 212 | - | 0.29 | 0.57 | 3.7 | 2.6 | 3.1 | 21 | - | - | 24 | 48 | 4.6 | 80 | 856 | 972 | 160 | 3.8 | 0.26 | 0.068 | 63 | 4.4 | 1.2 | 4.9 | 2.6 | 8.1 | 4.9 | 7.5 | 3.5 | Dodaj | |
bażant, na surowo, samo mięso | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 133 | 24 | 3.6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.62 | 1.2 | 1.2 | - | 50 | - | 0.077 | 0.15 | 0.96 | 0.74 | 0.84 | 6 | - | - | 6 | 13 | 1.2 | 20 | 230 | 262 | 37 | 0.97 | 0.069 | 0.016 | 16 | 1.2 | 0.33 | 1.3 | 0.69 | 2.2 | 1.3 | 2 | 0.92 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
bażant, 352g | 468 | 83 | 13 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.2 | 4.1 | 4.4 | - | 176 | - | 0.27 | 0.54 | 3.4 | 2.6 | 3 | 21 | - | - | 21 | 46 | 4 | 70 | 810 | 922 | 130 | 3.4 | 0.24 | 0.056 | 57 | 4.2 | 1.2 | 4.6 | 2.4 | 7.6 | 4.7 | 7 | 3.2 | Dodaj | |
bażant, pierś, samo mięso, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 133 | 24 | 3.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.55 | 1 | 1.1 | - | 44 | - | 0.081 | 0.12 | 0.96 | 0.74 | 0.84 | 6 | - | - | 4 | 3 | 0.79 | 21 | 200 | 242 | 33 | 0.63 | 0.046 | 0.015 | 17 | 1.2 | 0.34 | 1.3 | 0.71 | 2.2 | 1.4 | 2.1 | 0.95 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez skóry i kości, 182g | 242 | 44 | 5.9 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1 | 1.9 | 2 | - | 80 | - | 0.15 | 0.22 | 1.7 | 1.3 | 1.5 | 11 | - | - | 7.3 | 5.5 | 1.4 | 38 | 364 | 440 | 60 | 1.1 | 0.084 | 0.027 | 30 | 2.2 | 0.62 | 2.5 | 1.3 | 4.1 | 2.5 | 3.8 | 1.7 | Dodaj | |
bażant, po obróbce termicznej, części jadalne | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 239 | 32 | 12 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.5 | 5.6 | 3.9 | - | 57 | 0 | 0.07 | 0.18 | - | 0.75 | 0.72 | 2.3 | 7 | 0.27 | 5 | 16 | 1.4 | 22 | 242 | 271 | 43 | 1.4 | 0.084 | - | 21 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 335 | 45 | 17 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.2 | 7.9 | 5.5 | - | 80 | 0 | 0.098 | 0.25 | - | 1.1 | 1 | 3.2 | 9.8 | 0.38 | 7 | 22 | 2 | 31 | 339 | 379 | 60 | 1.9 | 0.12 | - | 29 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
bażant, udziec, samo mięso, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 134 | 22 | 4.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.73 | 1.4 | 1.5 | - | 59 | - | 0.07 | 0.21 | 0.96 | 0.74 | 0.84 | 6 | - | - | 10 | 29 | 1.8 | 20 | 280 | 296 | 45 | 1.5 | 0.11 | 0.02 | 15 | 1.1 | 0.31 | 1.2 | 0.65 | 2 | 1.2 | 1.9 | 0.87 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »