Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
dynia, kwiaty, po ugotowaniu, po odsączeniu, z solą | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 15 | 1.1 | 0.08 | 3.2 | - | - | - | - | - | - | - | 0.004 | 0.01 | 0.041 | - | 0 | 1040 | 0.018 | 0.032 | - | 0.05 | 0 | 5 | 0 | 0.04 | 41 | 37 | 0.88 | 25 | 34 | 106 | 242 | 0.1 | 0.1 | - | 0.9 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 134g | 20 | 1.5 | 0.11 | 4.3 | - | - | - | - | - | - | - | 0.0054 | 0.013 | 0.055 | - | 0 | 1394 | 0.024 | 0.043 | - | 0.067 | 0 | 6.7 | 0 | 0.054 | 55 | 50 | 1.2 | 34 | 46 | 142 | 324 | 0.13 | 0.13 | - | 1.2 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
dynia, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 26 | 1 | 0.1 | 6.5 | - | - | - | - | - | - | - | 0.005 | 0.013 | 0.052 | - | 0 | 3100 | 0.05 | 0.11 | 0.3 | 0.061 | 0 | 9 | 0 | 1.1 | 16 | 21 | 0.8 | 12 | 44 | 340 | 1 | 0.32 | 0.13 | 0.13 | 0.3 | 0.029 | 0.012 | 0.035 | 0.011 | 0.054 | 0.031 | 0.046 | 0.032 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka (2,5 cm kostki), 116g | 30 | 1.2 | 0.12 | 7.5 | - | - | - | - | - | - | - | 0.0058 | 0.015 | 0.06 | - | 0 | 3596 | 0.058 | 0.13 | 0.35 | 0.071 | 0 | 10 | 0 | 1.2 | 19 | 24 | 0.93 | 14 | 51 | 394 | 1.2 | 0.37 | 0.15 | 0.15 | 0.35 | 0.034 | 0.014 | 0.041 | 0.013 | 0.063 | 0.036 | 0.053 | 0.037 | Dodaj | |
dynia, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 20 | 0.72 | 0.07 | 4.9 | - | - | - | - | - | - | - | 0.004 | 0.009 | 0.037 | - | 0 | 2096 | 0.031 | 0.078 | 0.2 | 0.044 | 0 | 4.7 | 0 | 0.8 | 9 | 15 | 0.57 | 9 | 30 | 230 | 1 | 0.23 | 0.091 | 0.089 | 0.2 | 0.021 | 0.009 | 0.025 | 0.008 | 0.039 | 0.023 | 0.034 | 0.023 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt w postaci puree, 245g | 49 | 1.8 | 0.17 | 12 | - | - | - | - | - | - | - | 0.0098 | 0.022 | 0.091 | - | 0 | 5135 | 0.076 | 0.19 | 0.49 | 0.11 | 0 | 12 | 0 | 2 | 22 | 37 | 1.4 | 22 | 74 | 564 | 2.5 | 0.56 | 0.22 | 0.22 | 0.49 | 0.051 | 0.022 | 0.061 | 0.02 | 0.096 | 0.056 | 0.083 | 0.056 | Dodaj | |
dynia, po ugotowaniu, po odsączeniu, z solą | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 20 | 0.72 | 0.07 | 4.9 | - | - | - | - | - | - | - | 0.004 | 0.009 | 0.037 | - | 0 | 2096 | 0.031 | 0.078 | 0.2 | 0.044 | 0 | 4.7 | 0 | 0.8 | 9 | 15 | 0.57 | 9 | 30 | 230 | 237 | 0.23 | 0.091 | 0.089 | 0.2 | 0.021 | 0.009 | 0.025 | 0.008 | 0.039 | 0.023 | 0.034 | 0.023 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt w postaci puree, 245g | 49 | 1.8 | 0.17 | 12 | - | - | - | - | - | - | - | 0.0098 | 0.022 | 0.091 | - | 0 | 5135 | 0.076 | 0.19 | 0.49 | 0.11 | 0 | 12 | 0 | 2 | 22 | 37 | 1.4 | 22 | 74 | 564 | 581 | 0.56 | 0.22 | 0.22 | 0.49 | 0.051 | 0.022 | 0.061 | 0.02 | 0.096 | 0.056 | 0.083 | 0.056 | Dodaj | |
dynia, z puszki/słoika, bez soli | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 34 | 1.1 | 0.28 | 8.1 | - | - | - | - | - | - | - | 0.015 | 0.037 | 0.15 | - | 0 | 6940 | 0.024 | 0.054 | 0.4 | 0.056 | 0 | 4.2 | 0 | 1.1 | 12 | 26 | 1.4 | 23 | 35 | 206 | 5 | 0.17 | 0.11 | 0.15 | 0.4 | 0.032 | 0.013 | 0.038 | 0.012 | 0.06 | 0.034 | 0.051 | 0.035 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 245g | 83 | 2.7 | 0.69 | 20 | - | - | - | - | - | - | - | 0.037 | 0.091 | 0.36 | - | 0 | 17003 | 0.059 | 0.13 | 0.98 | 0.14 | 0 | 10 | 0 | 2.6 | 29 | 64 | 3.4 | 56 | 86 | 505 | 12 | 0.42 | 0.26 | 0.37 | 0.98 | 0.078 | 0.032 | 0.093 | 0.029 | 0.15 | 0.083 | 0.12 | 0.086 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »