Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
makaron, z Japonii, somen, po obróbce termicznej | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 131 | 4 | 0.18 | 28 | - | - | - | - | - | - | - | 0.073 | 0.021 | 0.025 | - | 0 | - | 0.02 | 0.033 | 0.17 | 0.013 | 0 | 0 | 0 | - | 2 | 8 | 0.52 | 2 | 27 | 29 | 161 | 0.22 | 0.025 | 0.25 | - | 0.11 | 0.051 | 0.17 | 0.062 | 0.077 | 0.16 | 0.27 | 0.19 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 176g | 231 | 7 | 0.32 | 48 | - | - | - | - | - | - | - | 0.13 | 0.037 | 0.044 | - | 0 | - | 0.035 | 0.058 | 0.3 | 0.023 | 0 | 0 | 0 | - | 3.5 | 14 | 0.92 | 3.5 | 48 | 51 | 283 | 0.39 | 0.044 | 0.44 | - | 0.19 | 0.09 | 0.3 | 0.11 | 0.14 | 0.27 | 0.48 | 0.34 | Dodaj | |
makaron, z Japonii, somen, produkt suchy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 356 | 11 | 0.81 | 74 | - | - | - | - | - | - | - | 0.33 | 0.095 | 0.12 | - | 0 | - | 0.1 | 0.026 | 0.49 | 0.05 | 0 | 0 | 0 | - | 14 | 23 | 1.3 | 28 | 80 | 164 | 1840 | 0.45 | 0.14 | 0.48 | 8.3 | 0.3 | 0.15 | 0.48 | 0.18 | 0.22 | 0.44 | 0.78 | 0.55 | Dodaj | |
makaron, z mąki razowej, po obróbce termicznej | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 124 | 5.3 | 0.54 | 27 | 0.1 | - | - | - | 0.3 | - | - | 0.21 | 0.075 | 0.099 | - | 0 | 2 | 0.11 | 0.045 | 0.42 | 0.079 | 0 | 0 | 0 | 0.3 | 5 | 15 | 1.1 | 30 | 89 | 44 | 3 | 0.81 | 0.17 | 1.4 | 26 | 0.14 | 0.069 | 0.23 | 0.086 | 0.12 | 0.21 | 0.36 | 0.27 | Dodaj | |
makaron, z mąki razowej, produkt suchy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 348 | 15 | 1.4 | 75 | - | - | - | - | - | - | - | 0.56 | 0.2 | 0.26 | - | 0 | - | 0.49 | 0.14 | 0.98 | 0.22 | 0 | 0 | 0 | - | 57 | 40 | 3.6 | 143 | 258 | 215 | 8 | 2.4 | 0.45 | 3.1 | - | 0.39 | 0.19 | 0.64 | 0.24 | 0.32 | 0.57 | 1 | 0.73 | Dodaj | |
spagetti, po obróbce termicznej, produkt niewzbogacony, bez dodatku soli | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 158 | 5.8 | 0.93 | 31 | 0.09 | 0.04 | 0.03 | 0 | 0.4 | 0 | 26 | 0.32 | 0.13 | 0.18 | 0 | 0 | - | 0.02 | 0.02 | 0.11 | 0.049 | 0 | 0 | 0 | 0.06 | 7 | 7 | 1.3 | 18 | 58 | 44 | 1 | 0.51 | 0.1 | 0.32 | 26 | 0.21 | 0.083 | 0.26 | 0.065 | 0.13 | 0.23 | 0.44 | 0.3 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 140g | 221 | 8.1 | 1.3 | 43 | 0.13 | 0.056 | 0.042 | 0 | 0.56 | 0 | 36 | 0.45 | 0.18 | 0.25 | 0 | 0 | - | 0.028 | 0.028 | 0.16 | 0.069 | 0 | 0 | 0 | 0.084 | 9.8 | 9.8 | 1.8 | 25 | 81 | 62 | 1.4 | 0.71 | 0.14 | 0.45 | 37 | 0.29 | 0.12 | 0.37 | 0.091 | 0.19 | 0.32 | 0.62 | 0.42 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »