Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
ser, monterey | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 373 | 24 | 30 | 0.68 | - | - | - | - | - | - | - | 0.9 | 8.8 | 19 | - | 192 | 78 | 0.015 | 0.39 | 0.21 | 0.079 | 0.83 | 0 | 22 | 0.26 | 18 | 746 | 0.72 | 27 | 444 | 81 | 536 | 3 | 0.032 | 0.011 | 15 | 0.87 | 0.32 | 1.6 | 0.64 | 2 | 1.5 | 2.3 | 1.3 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt krojony w kostkę, 132g | 492 | 32 | 40 | 0.9 | - | - | - | - | - | - | - | 1.2 | 12 | 25 | - | 253 | 103 | 0.02 | 0.51 | 0.28 | 0.1 | 1.1 | 0 | 29 | 0.34 | 24 | 985 | 0.95 | 36 | 586 | 107 | 708 | 4 | 0.042 | 0.015 | 19 | 1.1 | 0.42 | 2.2 | 0.85 | 2.7 | 2 | 3.1 | 1.7 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szkanka, produkt utarty, 113g | 421 | 28 | 34 | 0.77 | - | - | - | - | - | - | - | 1 | 9.9 | 22 | - | 217 | 88 | 0.017 | 0.44 | 0.24 | 0.089 | 0.94 | 0 | 25 | 0.29 | 20 | 843 | 0.81 | 31 | 502 | 92 | 606 | 3.4 | 0.036 | 0.012 | 16 | 0.98 | 0.36 | 1.8 | 0.72 | 2.3 | 1.7 | 2.6 | 1.5 | Dodaj | |
ser, monterey, z obniżoną zawartością tłuszczu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 310 | 28 | 22 | 0.7 | - | - | - | - | - | - | - | 0.84 | 5.6 | 14 | - | 137 | 55 | 0.02 | 0.36 | - | 0.08 | 0.83 | 0 | 16 | 0.19 | 18 | 705 | 0.72 | 27 | 444 | 81 | 564 | 3 | 0.032 | - | 15 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt krojony w kostkę, 132g | 409 | 37 | 29 | 0.92 | - | - | - | - | - | - | - | 1.1 | 7.4 | 19 | - | 181 | 73 | 0.026 | 0.48 | - | 0.11 | 1.1 | 0 | 21 | 0.25 | 24 | 931 | 0.95 | 36 | 586 | 107 | 744 | 4 | 0.042 | - | 19 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szkanka, produkt utarty, 113g | 350 | 32 | 24 | 0.79 | - | - | - | - | - | - | - | 0.95 | 6.4 | 16 | - | 155 | 62 | 0.023 | 0.41 | - | 0.09 | 0.94 | 0 | 18 | 0.21 | 20 | 797 | 0.81 | 31 | 502 | 92 | 637 | 3.4 | 0.036 | - | 16 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
ser, mozzarella, odtłuszczona | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 254 | 24 | 16 | 2.8 | - | - | - | - | - | - | - | 0.47 | 4.5 | 10 | - | 124 | 41 | 0.018 | 0.3 | 0.079 | 0.07 | 0.82 | 0 | 12 | 0.14 | 9 | 782 | 0.22 | 23 | 463 | 84 | 619 | 2.8 | 0.025 | 0.01 | 14 | 0.92 | 0.34 | 1.5 | 0.68 | 2.5 | 1.2 | 2.4 | 1.3 | Dodaj | |
ser, mozzarella, odtłuszczona, obniżona wilgotność | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 302 | 26 | 20 | 3.8 | - | - | - | - | - | - | - | 0.51 | 4.9 | 11 | - | 156 | 51 | 0.1 | 0.33 | 0.09 | 0.079 | 2.3 | 0 | 15 | 0.37 | 10 | 731 | 0.25 | 26 | 524 | 95 | 528 | 3.1 | 0.027 | 0.011 | 16 | 1.2 | 0.6 | 1.5 | 0.6 | 1.1 | 1.3 | 2.1 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt krojony w kostkę, 132g | 399 | 34 | 26 | 5.1 | - | - | - | - | - | - | - | 0.67 | 6.4 | 14 | - | 206 | 67 | 0.13 | 0.43 | 0.12 | 0.1 | 3 | 0 | 20 | 0.49 | 13 | 965 | 0.33 | 34 | 692 | 125 | 697 | 4.1 | 0.036 | 0.015 | 22 | 1.5 | 0.8 | 2 | 0.8 | 1.5 | 1.8 | 2.8 | 1.6 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szkanka, produkt utarty, 113g | 341 | 29 | 23 | 4.3 | - | - | - | - | - | - | - | 0.57 | 5.5 | 12 | - | 176 | 58 | 0.11 | 0.37 | 0.1 | 0.089 | 2.6 | 0 | 17 | 0.42 | 11 | 826 | 0.28 | 29 | 592 | 107 | 597 | 3.5 | 0.031 | 0.012 | 18 | 1.3 | 0.68 | 1.7 | 0.68 | 1.3 | 1.5 | 2.4 | 1.3 | Dodaj | |
ser, mozzarella, z obniżoną zawartością sodu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 280 | 28 | 17 | 3.1 | - | - | - | - | - | - | - | 0.51 | 4.8 | 11 | - | 133 | 44 | 0.02 | 0.34 | - | 0.08 | 0.92 | 0 | 13 | 0.15 | 9 | 731 | 0.25 | 26 | 524 | 95 | 16 | 3.1 | 0.027 | - | 16 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt krojony w kostkę, 132g | 370 | 36 | 23 | 4.1 | - | - | - | - | - | - | - | 0.67 | 6.4 | 14 | - | 176 | 58 | 0.026 | 0.45 | - | 0.11 | 1.2 | 0 | 17 | 0.2 | 12 | 965 | 0.33 | 34 | 692 | 125 | 21 | 4.1 | 0.036 | - | 21 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szkanka, produkt utarty, 113g | 316 | 31 | 19 | 3.5 | - | - | - | - | - | - | - | 0.58 | 5.5 | 12 | - | 150 | 50 | 0.023 | 0.38 | - | 0.09 | 1 | 0 | 15 | 0.17 | 10 | 826 | 0.28 | 29 | 592 | 107 | 18 | 3.5 | 0.031 | - | 18 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »