Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
grejpfrut, surowy, czerwony i różowy, z różnych regionów | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 42 | 0.77 | 0.14 | 11 | 3.5 | 1.6 | 1.8 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.036 | 0.02 | 0.021 | - | 0 | 686 | 0.043 | 0.031 | 0.26 | 0.053 | 0 | 31 | 0 | 0.13 | 13 | 22 | 0.08 | 9 | 18 | 135 | 0 | 0.07 | 0.032 | 0.022 | 0.1 | 0.013 | 0.008 | 0.015 | 0.007 | 0.019 | 0.008 | 0.015 | 0.046 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
cały owoc (ok. 9,5 cm średnicy), 123g | 52 | 0.95 | 0.17 | 13 | 4.3 | 2 | 2.2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.044 | 0.025 | 0.026 | - | 0 | 844 | 0.053 | 0.038 | 0.32 | 0.065 | 0 | 38 | 0 | 0.16 | 16 | 27 | 0.098 | 11 | 22 | 166 | 0 | 0.086 | 0.039 | 0.027 | 0.12 | 0.016 | 0.0098 | 0.018 | 0.0086 | 0.023 | 0.0098 | 0.018 | 0.057 | Dodaj | |
grejpfrut, surowy, czerwony, różowy i biały, z różnych regionów | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 32 | 0.63 | 0.1 | 8.1 | - | - | - | - | - | - | - | 0.024 | 0.013 | 0.014 | - | 0 | 552 | 0.036 | 0.02 | 0.28 | 0.042 | 0 | 34 | 0 | 0.13 | 10 | 12 | 0.09 | 8 | 8 | 139 | 0 | 0.07 | 0.047 | 0.012 | 0.3 | 0.011 | 0.006 | 0.012 | 0.006 | 0.016 | 0.007 | 0.012 | 0.038 | Dodaj | |
grejpfrut, surowy, z grejpfruta białego, z Florydy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 32 | 0.63 | 0.1 | 8.2 | - | - | - | - | - | - | - | 0.024 | 0.013 | 0.014 | - | 0 | - | 0.04 | 0.02 | 0.28 | 0.043 | 0 | 37 | 0 | - | 9 | 15 | 0.05 | 9 | 7 | 150 | 0 | 0.07 | 0.056 | 0.011 | - | 0.011 | 0.006 | 0.012 | 0.006 | 0.016 | 0.007 | 0.012 | 0.038 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
cały owoc (ok. 9,5 cm średnicy), 118g | 38 | 0.74 | 0.12 | 9.7 | - | - | - | - | - | - | - | 0.028 | 0.015 | 0.017 | - | 0 | - | 0.047 | 0.024 | 0.33 | 0.051 | 0 | 44 | 0 | - | 11 | 18 | 0.059 | 11 | 8.3 | 177 | 0 | 0.083 | 0.066 | 0.013 | - | 0.013 | 0.0071 | 0.014 | 0.0071 | 0.019 | 0.0083 | 0.014 | 0.045 | Dodaj | |
grejpfrut, surowy, z grejpfruta białego, z Kalifornii | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 37 | 0.88 | 0.1 | 9.1 | - | - | - | - | - | - | - | 0.024 | 0.013 | 0.014 | - | 0 | - | 0.037 | 0.02 | 0.28 | 0.043 | 0 | 33 | 0 | - | 12 | 12 | 0.08 | 9 | 12 | 143 | 0 | 0.07 | 0.032 | 0.02 | - | 0.015 | 0.009 | 0.017 | 0.008 | 0.022 | 0.009 | 0.017 | 0.053 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
cały owoc (ok. 9,5 cm średnicy), 118g | 44 | 1 | 0.12 | 11 | - | - | - | - | - | - | - | 0.028 | 0.015 | 0.017 | - | 0 | - | 0.044 | 0.024 | 0.33 | 0.051 | 0 | 39 | 0 | - | 14 | 14 | 0.094 | 11 | 14 | 169 | 0 | 0.083 | 0.038 | 0.024 | - | 0.018 | 0.011 | 0.02 | 0.0094 | 0.026 | 0.011 | 0.02 | 0.063 | Dodaj | |
grejpfrut, surowy, z grejpfruta białego, z różnych regionów | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 33 | 0.69 | 0.1 | 8.4 | - | - | - | - | - | - | - | 0.024 | 0.013 | 0.014 | - | 0 | 14 | 0.037 | 0.02 | 0.28 | 0.043 | 0 | 33 | 0 | 0.13 | 10 | 12 | 0.06 | 9 | 8 | 148 | 0 | 0.07 | 0.05 | 0.013 | 1.4 | 0.012 | 0.007 | 0.014 | 0.007 | 0.017 | 0.007 | 0.013 | 0.041 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
cały owoc (ok. 9,5 cm średnicy), 118g | 39 | 0.81 | 0.12 | 9.9 | - | - | - | - | - | - | - | 0.028 | 0.015 | 0.017 | - | 0 | 17 | 0.044 | 0.024 | 0.33 | 0.051 | 0 | 39 | 0 | 0.15 | 12 | 14 | 0.071 | 11 | 9.4 | 175 | 0 | 0.083 | 0.059 | 0.015 | 1.7 | 0.014 | 0.0083 | 0.017 | 0.0083 | 0.02 | 0.0083 | 0.015 | 0.048 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »