Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
jabłko, mrożone, niesłodzone, podgrzane | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 47 | 0.29 | 0.33 | 12 | - | - | - | - | - | - | - | 0.095 | 0.013 | 0.053 | - | 0 | - | 0.014 | 0.011 | 0.057 | 0.032 | 0 | 0.4 | 0 | - | 1 | 5 | 0.19 | 3 | 8 | 76 | 3 | 0.05 | 0.065 | 0.15 | 0.2 | 0.01 | 0.003 | 0.013 | 0.003 | 0.018 | 0.011 | 0.018 | 0.008 | Dodaj | |
jabłko, surowe, bez skóry | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 48 | 0.27 | 0.13 | 13 | 0.82 | 3.3 | 6 | 0 | 0 | 0 | - | 0.037 | 0.005 | 0.021 | - | 0 | 17 | 0.019 | 0.028 | 0.071 | 0.037 | 0 | 4 | 0 | 0.05 | 0 | 5 | 0.07 | 4 | 11 | 90 | 0 | 0.05 | 0.031 | 0.038 | 0 | 0.006 | 0.001 | 0.012 | 0.001 | 0.013 | 0.006 | 0.014 | 0.007 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
dużej wielkości (ok. 8,5 cm średnicy), 216g | 104 | 0.58 | 0.28 | 28 | 1.8 | 7 | 13 | 0 | 0 | 0 | - | 0.08 | 0.011 | 0.045 | - | 0 | 37 | 0.041 | 0.06 | 0.15 | 0.08 | 0 | 8.6 | 0 | 0.11 | 0 | 11 | 0.15 | 8.6 | 24 | 194 | 0 | 0.11 | 0.067 | 0.082 | 0 | 0.013 | 0.0022 | 0.026 | 0.0022 | 0.028 | 0.013 | 0.03 | 0.015 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
średniej wielkości (ok. 7,5 cm średnicy), 161g | 77 | 0.43 | 0.21 | 21 | 1.3 | 5.2 | 9.7 | 0 | 0 | 0 | - | 0.06 | 0.0081 | 0.034 | - | 0 | 27 | 0.031 | 0.045 | 0.11 | 0.06 | 0 | 6.4 | 0 | 0.081 | 0 | 8.1 | 0.11 | 6.4 | 18 | 145 | 0 | 0.081 | 0.05 | 0.061 | 0 | 0.0097 | 0.0016 | 0.019 | 0.0016 | 0.021 | 0.0097 | 0.023 | 0.011 | Dodaj | |
jabłko, surowe, bez skóry, gotowane | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 53 | 0.26 | 0.36 | 14 | - | - | - | - | - | - | - | 0.1 | 0.014 | 0.058 | - | 0 | 19 | 0.016 | 0.012 | 0.046 | 0.044 | 0 | 0.2 | 0 | 0.05 | 1 | 5 | 0.19 | 3 | 8 | 88 | 1 | 0.04 | 0.035 | 0.12 | 0.3 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
jabłko, surowe, bez skóry, z mikrofalówki | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 56 | 0.28 | 0.42 | 14 | - | - | - | - | - | - | - | 0.12 | 0.017 | 0.068 | - | 0 | 17 | 0.017 | 0.011 | 0.046 | 0.046 | 0 | 0.3 | 0 | 0.05 | 1 | 5 | 0.17 | 3 | 8 | 93 | 1 | 0.04 | 0.046 | 0.14 | 0.3 | 0.01 | 0.003 | 0.013 | 0.003 | 0.018 | 0.011 | 0.017 | 0.008 | Dodaj | |
jabłko, surowe, ze skórą | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 52 | 0.26 | 0.17 | 14 | 2.1 | 2.4 | 5.9 | 0 | 0 | 0 | 0.05 | 0.051 | 0.007 | 0.028 | - | 0 | 27 | 0.017 | 0.026 | 0.061 | 0.041 | 0 | 4.6 | 0 | 0.18 | 3 | 6 | 0.12 | 5 | 11 | 107 | 1 | 0.04 | 0.027 | 0.035 | 0 | 0.006 | 0.001 | 0.012 | 0.001 | 0.012 | 0.006 | 0.013 | 0.006 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
dużej wielkości (ok. 8,5 cm średnicy), 223g | 116 | 0.58 | 0.38 | 31 | 4.6 | 5.4 | 13 | 0 | 0 | 0 | 0.11 | 0.11 | 0.016 | 0.062 | - | 0 | 60 | 0.038 | 0.058 | 0.14 | 0.091 | 0 | 10 | 0 | 0.4 | 6.7 | 13 | 0.27 | 11 | 25 | 239 | 2.2 | 0.089 | 0.06 | 0.078 | 0 | 0.013 | 0.0022 | 0.027 | 0.0022 | 0.027 | 0.013 | 0.029 | 0.013 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
średniej wielkości (ok. 7,5 cm średnicy), 182g | 95 | 0.47 | 0.31 | 25 | 3.8 | 4.4 | 11 | 0 | 0 | 0 | 0.091 | 0.093 | 0.013 | 0.051 | - | 0 | 49 | 0.031 | 0.047 | 0.11 | 0.075 | 0 | 8.4 | 0 | 0.33 | 5.5 | 11 | 0.22 | 9.1 | 20 | 195 | 1.8 | 0.073 | 0.049 | 0.064 | 0 | 0.011 | 0.0018 | 0.022 | 0.0018 | 0.022 | 0.011 | 0.024 | 0.011 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »