Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
ciasto, dyniowe, ze sklepu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 243 | 3.9 | 9.8 | 35 | 9.3 | 3.8 | 2.9 | 2 | 0.95 | 0.01 | 11 | 1.8 | 4.6 | 2 | - | 334 | 1023 | 0.18 | 0.12 | 0.45 | 0.063 | 0.35 | 0 | 3 | 0.76 | 26 | 64 | 0.9 | 14 | 81 | 167 | 233 | 0.39 | 0.15 | 0.23 | 5.4 | 0.15 | 0.048 | 0.21 | 0.25 | 0.19 | 0.16 | 0.3 | 0.18 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kawałek, 133g | 323 | 5.2 | 13 | 46 | 12 | 5 | 3.8 | 2.7 | 1.3 | 0.013 | 14 | 2.4 | 6.1 | 2.6 | - | 444 | 1361 | 0.24 | 0.16 | 0.6 | 0.084 | 0.47 | 0 | 4 | 1 | 35 | 85 | 1.2 | 19 | 108 | 222 | 310 | 0.52 | 0.2 | 0.3 | 7.2 | 0.2 | 0.064 | 0.28 | 0.33 | 0.26 | 0.21 | 0.4 | 0.23 | Dodaj | |
ciasto, jabłko, według przepisu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 265 | 2.4 | 13 | 37 | - | - | - | - | - | - | - | 3.3 | 5.4 | 3.1 | - | 9 | - | 0.15 | 0.11 | 0.093 | 0.032 | 0 | 1.7 | - | - | 24 | 7 | 1.1 | 7 | 28 | 79 | 211 | 0.19 | 0.053 | 0.19 | 7.8 | 0.066 | 0.029 | 0.097 | 0.042 | 0.056 | 0.083 | 0.16 | 0.12 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kawałek (1/8 całości, ok. 23 cm średnicy), 155g | 411 | 3.7 | 19 | 58 | - | - | - | - | - | - | - | 5.2 | 8.4 | 4.7 | - | 14 | - | 0.23 | 0.17 | 0.14 | 0.05 | 0 | 2.6 | - | - | 37 | 11 | 1.7 | 11 | 43 | 122 | 327 | 0.29 | 0.082 | 0.29 | 12 | 0.1 | 0.045 | 0.15 | 0.065 | 0.087 | 0.13 | 0.25 | 0.18 | Dodaj | |
ciasto, krem bananowy, według przepisu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 269 | 4.4 | 14 | 33 | - | - | - | - | - | - | - | 3.3 | 5.7 | 3.8 | - | 59 | 21 | 0.14 | 0.21 | 0.39 | 0.13 | 0.25 | 1.6 | 32 | 0.4 | 27 | 75 | 1 | 16 | 92 | 165 | 240 | 0.48 | 0.052 | 0.15 | 9.1 | 0.17 | 0.055 | 0.23 | 0.092 | 0.23 | 0.2 | 0.36 | 0.21 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kawałek (1/8 całości, ok. 23 cm średnicy), 144g | 387 | 6.3 | 20 | 47 | - | - | - | - | - | - | - | 4.7 | 8.2 | 5.4 | - | 85 | 30 | 0.2 | 0.3 | 0.56 | 0.19 | 0.36 | 2.3 | 46 | 0.58 | 39 | 108 | 1.5 | 23 | 132 | 238 | 346 | 0.69 | 0.075 | 0.22 | 13 | 0.24 | 0.079 | 0.33 | 0.13 | 0.33 | 0.29 | 0.52 | 0.3 | Dodaj | |
ciasto, owocowe, ze sklepu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 324 | 2.9 | 9.1 | 62 | - | - | - | - | - | - | - | 3.3 | 4.2 | 1 | - | 7 | 3 | 0.05 | 0.099 | 0.23 | 0.046 | 0.01 | 0.5 | 0 | 0.9 | 20 | 33 | 2.1 | 16 | 52 | 153 | 270 | 0.27 | 0.05 | 0.22 | 2 | 0.1 | 0.042 | 0.14 | 0.059 | 0.12 | 0.12 | 0.21 | 0.14 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kawałek, 43g | 139 | 1.2 | 3.9 | 26 | - | - | - | - | - | - | - | 1.4 | 1.8 | 0.45 | - | 3 | 1.3 | 0.022 | 0.043 | 0.097 | 0.02 | 0.0043 | 0.22 | 0 | 0.39 | 8.6 | 14 | 0.89 | 6.9 | 22 | 66 | 116 | 0.12 | 0.022 | 0.095 | 0.86 | 0.044 | 0.018 | 0.062 | 0.025 | 0.052 | 0.052 | 0.089 | 0.06 | Dodaj | |
ciasto, pekan, według przepisu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 412 | 4.9 | 22 | 52 | - | - | - | - | - | - | - | 5.7 | 11 | 4 | - | 77 | 60 | 0.19 | 0.18 | 0.48 | 0.06 | 0.17 | 0.2 | - | - | 26 | 32 | 1.5 | 26 | 94 | 133 | 262 | 1 | 0.21 | 0.71 | 12 | 0.19 | 0.069 | 0.26 | 0.13 | 0.25 | 0.22 | 0.37 | 0.25 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kawałek (1/8 całości, ok. 23 cm średnicy), 122g | 503 | 6 | 27 | 64 | - | - | - | - | - | - | - | 7 | 14 | 4.9 | - | 94 | 73 | 0.23 | 0.22 | 0.58 | 0.073 | 0.21 | 0.24 | - | - | 32 | 39 | 1.8 | 32 | 115 | 162 | 320 | 1.2 | 0.26 | 0.87 | 15 | 0.23 | 0.084 | 0.31 | 0.15 | 0.3 | 0.27 | 0.45 | 0.31 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »