Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
wołowina, polędwica, mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, wszystkie gatunki, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 247 | 20 | 18 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.69 | 7.8 | 7.3 | - | 0 | 0 | 0.061 | 0.095 | 0.56 | 0.54 | 1 | 0 | - | 0.41 | 11 | 23 | 1.4 | 20 | 180 | 302 | 50 | 3.4 | 0.067 | 0.011 | 22 | 0.78 | 0.13 | 0.97 | 0.51 | 1.7 | 0.89 | 1.6 | 0.77 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
stek, 164g | 405 | 32 | 30 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.1 | 13 | 12 | - | 0 | 0 | 0.1 | 0.16 | 0.92 | 0.88 | 1.7 | 0 | - | 0.67 | 18 | 38 | 2.3 | 33 | 295 | 495 | 82 | 5.6 | 0.11 | 0.018 | 36 | 1.3 | 0.21 | 1.6 | 0.84 | 2.7 | 1.5 | 2.6 | 1.3 | Dodaj | |
wołowina, polędwica, mięso chude, 0% tłuszczu, produkt średniogatunkowy, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 206 | 29 | 9.1 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.34 | 3.6 | 3.5 | - | 0 | 0 | 0.077 | 0.15 | 0.57 | 0.6 | 1.8 | 0 | - | 0.41 | 10 | 16 | 2 | 24 | 223 | 357 | 59 | 5.4 | 0.091 | 0.011 | 33 | 1.2 | 0.19 | 1.4 | 0.75 | 2.4 | 1.3 | 2.3 | 1.1 | Dodaj | |
wołowina, polędwica, mięso chude, 0% tłuszczu, produkt wysokogatunkowy, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 179 | 28 | 6.6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.24 | 2.6 | 2.5 | - | 0 | 0 | 0.08 | 0.15 | 0.55 | 0.62 | 1.3 | 0 | - | 0.37 | 9 | 20 | 1.7 | 24 | 228 | 369 | 59 | 5.2 | 0.077 | 0.01 | 35 | 1.1 | 0.19 | 1.4 | 0.73 | 2.4 | 1.3 | 2.2 | 1.1 | Dodaj | |
wołowina, polędwica, mięso chude, 0% tłuszczu, wszystkie gatunki, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 193 | 29 | 7.9 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.29 | 3.1 | 3 | - | 0 | 0 | 0.078 | 0.14 | 0.56 | 0.61 | 1.6 | 0 | 5 | 0.39 | 10 | 18 | 1.8 | 24 | 225 | 362 | 59 | 5.3 | 0.084 | 0.011 | 33 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
wołowina, polędwica, mięso chude, 1/8 tłuszczu, produkt średniogatunkowy, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 206 | 29 | 9.1 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.33 | 3.6 | 3.5 | - | 0 | 0 | 0.077 | 0.15 | 0.57 | 0.6 | 1.8 | 0 | - | 0.41 | 10 | 16 | 2 | 24 | 223 | 358 | 59 | 5.4 | 0.091 | 0.011 | 33 | 1.2 | 0.19 | 1.4 | 0.76 | 2.5 | 1.3 | 2.3 | 1.1 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »