Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
wołowina, rostbef (część tuszy), stek Porterhouse, mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, wszystkie gatunki, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 247 | 19 | 19 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.7 | 8.2 | 7.4 | - | - | 0 | 0.1 | 0.17 | 0.31 | 0.38 | 2.7 | 0 | - | - | 6 | 6 | 2 | 19 | 170 | 299 | 53 | 3.2 | 0.077 | 0.013 | 16 | 0.82 | 0.21 | 0.91 | 0.48 | 1.6 | 0.85 | 1.5 | 0.73 | Dodaj | |
wołowina, rostbef (część tuszy), stek Porterhouse, mięso chude, 0% tłuszczu, wszystkie gatunki, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 212 | 26 | 11 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.38 | 5.2 | 3.9 | - | 0 | 0 | 0.11 | 0.25 | 0.34 | 0.4 | 2.3 | 0 | - | 0.14 | 8 | 6 | 3.2 | 25 | 211 | 328 | 69 | 5.1 | 0.14 | 0.016 | 20 | 1.2 | 0.28 | 1.4 | 0.74 | 2.4 | 1.3 | 2.3 | 1.1 | Dodaj | |
wołowina, rostbef (część tuszy), stek z kością (t-bone), mięso chude i tłuste, 0% tłuszczu, wszystkie gatunki, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 247 | 24 | 16 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.62 | 7.2 | 6.1 | - | 0 | 0 | 0.1 | 0.23 | 0.31 | 0.36 | 2.2 | 0 | - | 0.18 | 7 | 5 | 3.4 | 24 | 199 | 302 | 67 | 4.7 | 0.13 | 0.015 | 11 | 1.1 | 0.26 | 1.3 | 0.68 | 2.3 | 1.2 | 2.1 | 1 | Dodaj | |
wołowina, rostbef (część tuszy), stek z kością (t-bone), mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt średniogatunkowy, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 286 | 24 | 20 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.71 | 8.9 | 7.8 | - | - | 0 | 0.1 | 0.22 | 0.3 | 0.35 | 2.2 | 0 | - | - | 7 | 8 | 2.8 | 24 | 191 | 334 | 66 | 4.6 | 0.13 | 0.015 | 22 | 1.1 | 0.27 | 1.2 | 0.62 | 2 | 1.1 | 1.9 | 0.94 | Dodaj | |
wołowina, rostbef (część tuszy), stek z kością (t-bone), mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt średniogatunkowy, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 232 | 19 | 17 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.62 | 7.5 | 6.7 | - | - | 0 | 0.1 | 0.17 | 0.31 | 0.38 | 2.8 | 0 | - | - | 6 | 6 | 2.1 | 20 | 173 | 308 | 53 | 3.2 | 0.079 | 0.013 | 16 | 0.83 | 0.21 | 0.92 | 0.48 | 1.6 | 0.85 | 1.5 | 0.74 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »