Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
wołowina, rostbef (część tuszy), stek z kością (t-bone), mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt wysokogatunkowy, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 265 | 25 | 18 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.66 | 7.6 | 6.9 | - | - | 0 | 0.1 | 0.22 | 0.31 | 0.35 | 2.2 | 0 | - | - | 7 | 8 | 2.9 | 25 | 196 | 342 | 66 | 4.8 | 0.13 | 0.015 | 22 | 1.1 | 0.28 | 1.2 | 0.64 | 2.1 | 1.1 | 2 | 0.98 | Dodaj | |
wołowina, rostbef (część tuszy), stek z kością (t-bone), mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt wysokogatunkowy, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 192 | 20 | 12 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.55 | 5.1 | 4.8 | - | - | 0 | 0.11 | 0.18 | 0.32 | 0.39 | 2.8 | 0 | - | - | 7 | 6 | 2.2 | 20 | 178 | 319 | 55 | 3.3 | 0.081 | 0.013 | 17 | 0.87 | 0.22 | 0.97 | 0.51 | 1.7 | 0.89 | 1.6 | 0.78 | Dodaj | |
wołowina, rostbef (część tuszy), stek z kością (t-bone), mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, wszystkie gatunki, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 280 | 24 | 19 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.7 | 8.5 | 7.6 | - | - | 0 | 0.1 | 0.22 | 0.3 | 0.35 | 2.2 | 0 | - | - | 7 | 8 | 2.8 | 24 | 193 | 336 | 66 | 4.7 | 0.13 | 0.015 | 22 | 1.1 | 0.27 | 1.2 | 0.62 | 2 | 1.1 | 1.9 | 0.95 | Dodaj | |
wołowina, rostbef (część tuszy), stek z kością (t-bone), mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, wszystkie gatunki, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 220 | 19 | 15 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.6 | 6.8 | 6.1 | - | - | 0 | 0.1 | 0.18 | 0.31 | 0.39 | 2.8 | 0 | - | - | 6 | 6 | 2.1 | 20 | 175 | 311 | 54 | 3.3 | 0.079 | 0.013 | 17 | 0.84 | 0.22 | 0.93 | 0.49 | 1.6 | 0.86 | 1.5 | 0.75 | Dodaj | |
wołowina, rostbef (część tuszy), stek z kością (t-bone), mięso chude, 0% tłuszczu, wszystkie gatunki, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 189 | 26 | 8.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.34 | 4.1 | 3.1 | - | 0 | 0 | 0.11 | 0.25 | 0.33 | 0.39 | 2.3 | 0 | - | 0.14 | 8 | 4 | 3.7 | 26 | 215 | 327 | 71 | 5.1 | 0.14 | 0.016 | 10 | 1.2 | 0.28 | 1.4 | 0.74 | 2.4 | 1.3 | 2.3 | 1.1 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »