Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
wołowina, udziec wołowy, skrzydło (część udźca wołowego), mięso chude i tłuste, 0% tłuszczu, produkt wysokogatunkowy, duszona | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 200 | 36 | 5.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.23 | 2.1 | 1.9 | - | - | 0 | 0.07 | 0.25 | 0.37 | 0.28 | 2.7 | 0 | - | - | 9 | 4 | 3.3 | 25 | 223 | 330 | 45 | 4.5 | 0.12 | 0.018 | 33 | 1.6 | 0.4 | 1.7 | 0.91 | 3 | 1.6 | 2.8 | 1.4 | Dodaj | |
wołowina, udziec wołowy, skrzydło (część udźca wołowego), mięso chude i tłuste, 0% tłuszczu, produkt wysokogatunkowy, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 177 | 32 | 4.6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.17 | 1.9 | 1.7 | - | 0 | 0 | 0.08 | 0.16 | 0.63 | 0.42 | 1.6 | 0 | - | 0.39 | 10 | 8 | 2.5 | 21 | 199 | 257 | 42 | 5.3 | 0.081 | 0.011 | 31 | 1.3 | 0.21 | 1.6 | 0.82 | 2.7 | 1.4 | 2.5 | 1.3 | Dodaj | |
wołowina, udziec wołowy, skrzydło (część udźca wołowego), mięso chude i tłuste, 0% tłuszczu, wszystkie gatunki, duszona | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 209 | 36 | 6.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.27 | 2.5 | 2.3 | - | 0 | 0 | 0.07 | 0.25 | 0.37 | 0.28 | 2.7 | 0 | 4 | 0.15 | 9 | 4 | 3.3 | 25 | 223 | 330 | 45 | 4.5 | 0.12 | 0.018 | 33 | 1.4 | 0.23 | 1.8 | 0.93 | 3 | 1.6 | 2.8 | 1.4 | Dodaj | |
wołowina, udziec wołowy, skrzydło (część udźca wołowego), mięso chude i tłuste, 0% tłuszczu, wszystkie gatunki, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 188 | 32 | 5.9 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.22 | 2.5 | 2.1 | - | 0 | 0 | 0.073 | 0.17 | 0.62 | 0.42 | 1.8 | 0 | - | 0.41 | 10 | 7 | 2.5 | 20 | 193 | 252 | 41 | 5.2 | 0.074 | 0.011 | 32 | 1.3 | 0.21 | 1.6 | 0.82 | 2.7 | 1.4 | 2.5 | 1.2 | Dodaj | |
wołowina, udziec wołowy, skrzydło (część udźca wołowego), mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt pierwszej jakości, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 225 | 31 | 10 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.46 | 4 | 3.6 | - | - | 0 | 0.12 | 0.26 | 0.48 | 0.55 | 2.5 | 0 | - | - | 12 | 6 | 2.8 | 30 | 243 | 436 | 61 | 5.5 | 0.12 | 0.017 | 28 | 1.4 | 0.35 | 1.5 | 0.8 | 2.6 | 1.4 | 2.5 | 1.2 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »