Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
wołowina, udziec wołowy, skrzydło (część udźca wołowego), mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt pierwszej jakości, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 173 | 22 | 8.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.38 | 3.6 | 3.3 | - | - | 0 | 0.1 | 0.18 | 0.35 | 0.5 | 2.8 | 0 | - | - | 9 | 3 | 2 | 24 | 213 | 371 | 51 | 2.8 | 0.08 | 0.014 | 21 | 0.97 | 0.25 | 1.1 | 0.57 | 1.9 | 1 | 1.8 | 0.87 | Dodaj | |
wołowina, udziec wołowy, skrzydło (część udźca wołowego), mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt średniogatunkowy, duszona | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 250 | 34 | 12 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.48 | 4.8 | 4.3 | - | - | 0 | 0.07 | 0.24 | 0.35 | 0.27 | 2.6 | 0 | - | - | 9 | 5 | 3.1 | 24 | 214 | 317 | 45 | 4.3 | 0.12 | 0.017 | 33 | 1.5 | 0.38 | 1.7 | 0.87 | 2.8 | 1.5 | 2.7 | 1.3 | Dodaj | |
wołowina, udziec wołowy, skrzydło (część udźca wołowego), mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt średniogatunkowy, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 224 | 31 | 10 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.4 | 4.4 | 3.9 | - | 0 | 0 | 0.064 | 0.17 | 0.6 | 0.4 | 1.8 | 0 | - | 0.44 | 10 | 7 | 2.5 | 20 | 187 | 248 | 40 | 5.1 | 0.067 | 0.011 | 32 | 1.2 | 0.2 | 1.5 | 0.8 | 2.6 | 1.4 | 2.4 | 1.2 | Dodaj | |
wołowina, udziec wołowy, skrzydło (część udźca wołowego), mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt średniogatunkowy, smażona | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 266 | 33 | 14 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.7 | 5.2 | 4.6 | - | 0 | 0 | 0.11 | 0.26 | 0.43 | 0.57 | 3.3 | 0 | 9 | 0.18 | 12 | 6 | 3 | 33 | 274 | 480 | 68 | 4.4 | 0.12 | 0.019 | 32 | 1.4 | 0.37 | 1.6 | 0.85 | 2.7 | 1.5 | 2.6 | 1.3 | Dodaj | |
wołowina, udziec wołowy, skrzydło (część udźca wołowego), mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt średniogatunkowy, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 168 | 22 | 8.2 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.31 | 3.5 | 3.2 | - | 0 | 0 | 0.084 | 0.15 | 0.64 | 0.65 | 1.9 | 0 | - | 0.33 | 12 | 17 | 2 | 24 | 211 | 341 | 57 | 4.1 | 0.098 | 0.013 | 27 | 0.88 | 0.14 | 1.1 | 0.57 | 1.9 | 1 | 1.7 | 0.87 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »